6. jan 2009 14:59
Olalala, eno tiho vznemirjenje veje iz vprašanja...
Poglej, verjetno zadnje lanske številke tistih revij za notranjo opremo (Ambient, Brava Casa, Votre Maison......) še kje prodajajo - vsaj jaz sem jih videla na policah v hipermarketih. Malo kupi tiste izvode in boš našla kak namig, kako zadevo dekorirati.
Poleg tega imaš tudi trgovine, kjer prodajajo servise in pogrinjke in tam tudi kakšno zadevo dekorirajo (čeprav jih včasih zanese in ne znajo nehati in je too much information).
Sama bom to pot preskočila konkretne nasvete: niti ne vem, kaj boš skuhala, niti ne vem, kakšne barve imaš v stanovanju, niti ne vem, kakšna estetika ti sede....(nekako niso vsi minimalisti....
)
Od konkretnega bi ti svetovala predvsem to, da poleg dekoriranja mize dekoriraj tudi sebe. In ja, linžerija je dekletova najboljša prijateljica. Ne rabiš svečk, če imaš dobro linžerijo.
Se pa spominjam, da je bila tule pred časom ena diskusija, ki se je začela z vprašanjem, kako pripravimo mizo za obed. Od tistih, ki smo v diskusiji sodelovali, smo bile tiste, ki v običajnih razmerah vedno pripravimo pogrinjke in ne dajemo krožnikov in pribora kar tako na mizo,skratka, ki vse dni kosimo na pogrinjku in ne samo "ob nedeljah", - da smo takšne v manjšini. Še več, vsula se je masa postov "da ga ni čez komot in js nč ne kompliciram"....
.
No, meni se zdi, da iz spoštovanja do tistega ki je in iz spoštovanja do rituala obeda velja vsak dan znova pogrinjati mizo (in mi ni to nobena ovira, kvečjemu užitek). In ti svetujem, da v tem letu tudi sama začneš urejati mizo tako, kot da je vsak dan slavnostno kosilo, pa tudi, če boš kdaj samo ti pri mizi. Učinki bodo trojni: človek boljše skuha/je, če se hkrati potrudi tudi pri pogrinjku, človek ima boljši občutek o sebi, če je pri lepo opremljeni mizi (ker nered na mizi se pa ravno ne razlikuje bistveno od korit, a ne?) in človek se navadi lepo okraševati mizo in potem ob kakšnih praznikih s tem nima več dodatnih problemov.
Vendelina jr.
Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 06. jan 2009 15:00:20