Vinjete- že imate novo?

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

5. jan 2009 16:00

Ja itak, jaz sem prvi dan sedela zdraven, naslednji dan se je pa samo naredilo. : ) Sem tok lady, pa nisem poročena, tokrat.... lidka [sonce]

femica  

član od: 27.8.2008

sporočila: 329

5. jan 2009 16:21

brez problema je šlo dol z fenom. Glede mzlega stekla in vročega fena pa ni bilo problema, ker je naš avto kar lepo v garaži femica

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

5. jan 2009 16:30

toppy je napisal/a:
Fen ti lahko steklo poči,ker je mrzlo zrak iz fena pa vroč.Isto kot topla voda čez zamrzjeno steklo. toppy
na to smo tud študirali. še dobr da mamo garažo, segrevat se pa tud ne sme preveč. bannanna_v_slo ;)

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

5. jan 2009 16:45

Ja odstranjevanje ni problem. Ampak meni nekaj ne potegne glede veljavnosti Jaz sem kupila prvo vinjeto 29.7.,ajo lahko mam zdaj gor do 29.1. ali ne . A moram met novo že kar z 1.1 .Ker se res ne vozim tulk po avtocesti zdaj ,ko je zima,ampak mi pride bolj prav čez poletje,ko smo večkrat na morju čez vikend. Bi mi lahko prosim to kdo mal razložil?? kriznana

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. jan 2009 16:56

Kriznana, česa pa ne razumeš? Imaš lepo datum na zeleni vinjeti (poglej, kje sta luknji) in od tega lepo zračunaš šest mesecev. Ja, in tvoja rešitev je čisto pravilna, če imaš začetek veljavosti za 29. 7, se s tem lahko voziš do konca 28. 1., naslednji dan moraš pa imeti novo vinjeto. Lahko imaš letno (oranžno), ki ti bo veljala do konca januarja 2010 ali pa kupiš polletno zeleno, ki ti jo bodo preluknjali in potem od tistega datuma naprej šest mesecev. Štekaš? Vendelina jr.

abcde  

član od: 4.12.2008

sporočila: 4

5. jan 2009 17:59

z alkoholom gre čist lepo dol,mal namažen pa potegneš,preizkušeno.dručač pa pravjo da gre z vitreksam tud lepo dol. pa veselo na delo lp luci abcde

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

5. jan 2009 18:24

Dokler lajdi sama vozi avto, ga sama vozi na črpalko, uredi servisiranje, menjavo gum in dokler ta lajdi sama plačuje gorivo, tudi sama odstranjuje nalepke in lima nove. Toliko o enakih možnostih.

Ob tej priložnosti še zgodbo: moji moški so ugotovili, da so mi prednjo desno gumo napačno zmontirali, jasno, tudi prodali na platiščih. Ko sem urejela vpis za prvi servis, mi je pred oči prišel brkati šef. " Gospod, vzorec na gumi desno spredaj je pa čuden, drugačen od drugih, " sem nepoznavalsko potožila. V mrazu sva capa-capa do avtomobila. Tip najprej natančno pogleda celo levo stran, nato desno zadaj in šele na koncu napadenu gumo. Moj poznavalaskih pogled je zaznal, no, ja, se ve, kak čustva, ko je neprizadeto izjavil, da je ta guma pripravljena za levo kolo. Da imam pa na levi tudi gumo in da je vzorec vredu, sem naivno pripomnila. Zagotovil je, da mi bodo bliskovito uredili " vzorec", pa še odbijač, ki sem ga načela pri enem betosnkem stebru na urejni bankini, bodo pošlihtali.

Si mislim, kako je bilo potem v delavnici in kako bi šele bilo, če bi moj avto-asistent asistiral pri reklamaciji. ( Je malce rogovili, ker je lajdi solirala.) Ima srečo glede nepoznavalskih lastnikov.

Jelda še niste pogeldali vzorca ?

Lajdi je dovzetna za nasvete in ureja težaveje kot lajdi. Zdaj ne-lajdi razmišlja o odškodnini zaradi ovire na cestišču in morebitni tožbi....

F r i n a

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

5. jan 2009 18:49

frina je napisal/a:

Dokler lajdi sama vozi avto, ga sama vozi na črpalko, uredi servisiranje, menjavo gum in dokler ta lajdi sama plačuje gorivo, tudi sama odstranjuje nalepke in lima nove. Toliko o enakih možnostih.

F r i n a

Itak. Moderna lejdi pač.

julijasi  

član od: 20.7.2006

sporočila: 130

5. jan 2009 21:01

veste kaj se je meni danes zgodilo: sem se peljala iz sluzbe pa avto nenadoma objavi da je zdaj pa ze zares zejen. in jaz kratkomalo na obvoznico (jasno brez oranzne vinjete) pa do crpalke. ze ko sem zapeljala na dovozni klanec za obvoznico in zagledala opozorilno tablo se mi je posvetilo, da me bo tale bencin zelo drago stal, ce me dobijo. potem sem se pa celo pot do prvega izvoza zmisljevala kaj bom nalozila policaju, ki me bo seveda dobil brez vinjete. na sreco policaja ni bilo in oranzka je ze zraven zelenke nalimana. je bilo precej premraz da bi zelenko dol praskala. no pa lp. anja

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

5. jan 2009 21:04

Uuuu, Frina, mega moderna lady... : ) lidka [sonce]

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti