9. jan 2009 12:50
Če moj recept pomaga (bomo videli čez kaka dva meseca): Zjutraj jem normalno kruh (res da običajno kak zrnat) maslo, med/marmelada/pašteta/salama (tudi slanina-nisem šla v nobene ekstreme) ali skuto/sadje, včeraj sem npr. skuhala najboljši jabolčni kompot in ga danes zjutraj pojedla ipd. Skratka zjutraj jem skoraj vse, ampak manjšo količino. Ugotovila sem namreč, da kmalu v službi pojem sadje, oreške ipd. in se ni treba zjutraj nažret. Torej malica sadje, oreški, jogurti... Tudi kak sendvič, ampak če že iz moke iz celega zrna. Med službo sem itak skoz v pogonu, ker sem deklica za vse. Domov pridem ob 15.30 približno pojem kosilo (normalno porcijo kdaj več kdaj manj), jem tudi vse od a do ž (ampak če je kaj hudo redilnega tisto manj), tudi tablico čokolade ali kaj sladkega (ampak se ustavim pri tablici/kosu...). Nato grem s psom na sprehod 2,5 do 3 km - hitre hoje. Tako delam že en teden. Včeraj se mi je zgodilo, da je bila hitra hoja premalo, pa sem malo laufala recimo 800 metrov na easy. Ko pridem iz sprehoda (to je najkasneje 18.00) si naribam dve jabolki, ali v multipraktiku zmiksam banano, kivi skratka sadje v večini. Kasneje več ne jem. Čez dan popijem veliko čaja in vode. Seveda pijem tudi kavo, tudi kak sok, ki ga naj ne bi, ampak te stvari ne prevladujejo. V tem tednu je tehtnica pokazala 0,5 kg manj. Mislim, da je to zdravo. Kar želim povedat, kar je povedala že Vendelina jr. pa še katera, da hitre poti ni. Glavno je, da sem se jaz odločila, da bom migala in da želim bolj zdravo živeti (so bili tudi prazniki ko sem jaz samo jedla in jedla, ti praznika pa začuda niso bili, ampak sem kilograme nabrala zaradi ene druge zadeve) in da se mi nikamor ne mudi. Lepo počasi se spravimo na normalo, potem pa to vzdržujemo. Aja počutim se odlično! Začetnica