Ostal
Škod
Pomislil
N
aknelab
n class='poudarjeno'>>>Ostal
Škod
Pomislil
N
aknelab
n class='poudarjeno'>>>
30. dec 2008 7:41
ostanke lahko porabiš za dober kruhov narastek.
Zreži jih na tanke rezine,prelij z mešanico mleka ,jajc,vanilijevega sladkorja,limonine lupine,dodaš lahko nekaj kisle smetane,po okusu sladkaj in v pečico da se zapeče.Narediš lahko tudi tako da daš plast kruha,pa plast jabolk,na vrhu naj bo kruh.Tako porabiš ostanke,zraven pa po nudi kompot ali čežano,ali pa kot sladico po kaki zel.juhi.Samo primer pa pozdrav!
receptor
30. dec 2008 7:46
Jaz ostanke biskvita razdrobim, prelijem s stopljeno čokolado in maslom (odvisno od biskvita, če je čokoladni dodam mlečno čokolado, drugače pa belo), če je presuho dodam kakšno žlico sladke smetane, rum ali kaj podobnega za aromo in dobro premešam. Postavim v hladilnik za kašno uro (lahko tudi čez noč) in oblikujem kroglice, ki jih pomočim v čokolado. Oblite kroglice poljubno okrasiš, lahko jih potreseš s kokosom, orehi, lešniki, krokantom, mrvicami, črtami čokolade kontrastne barve,... Lp Allyssa
30. dec 2008 9:14
Jaz ostanke orehove potice in orehove pite zdrobim, prelijem s sladko smetano in rumom, da postane fina masa, potem jo z žlico za sladoled oblikujem na krožnikih, prelijem s pudingom in stepeno sladko smetano, pa nastane nekakšna ponarejena grmada. Njam, okusno. marjeta65
30. dec 2008 9:45
Lahko pa jih zdrobiš in imaš potem piškotne drobtine (velikokrat pridejo prav). Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k
30. dec 2008 12:15
tudi pri nas naredimo kroglice, kriznana
30. dec 2008 13:26
Tudi jaz vse ostanke potic in piškotov, ko se enkrat začnejo valjati sem in tja, posušim in napravim drobtine. Uporabljam jih pri zavitkih ali naredim kroglice. zvezdica55
30. dec 2008 15:25
Čao, tudi jaz naredim kroglice. Lep pozdravček, S. (http://nevemkaj.moj-album.com/album/10877539/)
30. dec 2008 19:54
Kolk idej imate,jaz pa se kaj takega ne bi nikoli spomila,razen za biskvit,ko naredim kroglice. petardicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom
Pure testenine z dimljenim lososom