27. dec 2008 21:15
Anitram1, moj sin je bil letos pri birmi. Tudi pod razno ne bi oblekel obleke, srajce in kravate, ki smo jo imeli doma od nečaka ( bil je pri birmi pred nekaj leti, kupili so mu novo obleko, ki jo je oblekel le tisti dan). Res je odvisno, ali so fantje že kaj fantje ali še bolj fantki, ampak takih, ki bi se pri tri-,štirinajstih dobro počutili v "gvantu" najbrž res ni veliko. Se mi zdi, da je v tem oziru lažje spedenati punco. Upam, da me ne bo jezik tepel čez dobro leto, ko gre k birmi hči. No, ker si spraševala, kako obleči fanta. Mi smo vse skupaj vzeli zelo na izi. Kupili smo hlače, bolj športne kot elegantne, pozorna sem bila le na to, da ni bilo kakih napisov ali našitih žepov. Zraven si je izbral ustrezno srajco, ki jo je še potem oblekel, pa ene udobne čevlje od Mustanga, vse v peščenih in rjavih tonih, ki so mu itak najljubši ( in mu tudi najbolj pristojijo ).
Tisti, ki poznate pomen raznih obredov, med katere sodi tudi birma, verjemem, da ne boste imeli težke izbire pri oblačilih, frizuri, kosilu...Zdi se mi, da se zna najbolj zatakniti pri botru, sploh, če so g.župnik bolj natančni glede izpolnjevanja pogojev.
minutka