1. feb 2010 12:04
Jaz sem zadnjič kupila amarantovo moko od Werza (http://www.allergico-shop.de/Glutenfreie-Produkte/) in česa tako ogabnega pa še ne!!! Že ko sem jo odprla je imela grozen, močan vonj; ne vem kako ga naj opišem, nekako po zemlji oz. krmilih. Pa sem rekla, da bom stvari kljub vonju dala priložnost; naredila sem apple crisp, pri tem uporabila le tretjino amarantove moke, dodala še zmlete orehe in se pri vsem tem na koncu okus amaranta niti malo ni porazgubil!Okus je bil enak vonju, kot da bi jedla zemljo! Moram povedati, da sem drugače precej tolerantna do hrane, odprta za nove okuse, (sem namreč celiakašica in tako ne rabi ravno vse imeti okusa po pšenici), ampak ta amarantova moka je pa zame preprosto neprabavljiva; si sploh ne predstavljam, da bi se lahko ta močan okus s čimerkoli zamaskiral! Najbolj me pa bega, ko po internetu berem, da bi naj amarantova moka bila zaradi svojega sladkega oreškastega okusa še posebej primerna za sladice?! Nekateri sicer omenjajo zemljast okus kvinojine moke, ampak za amarant pa tega nisem zasledila. Ne vem, morda pa sem dobila pokvarjeno moko? Kakšne izkušnje pa imate vi z amarantovo moko? andreaya