Spet imam eno vprašanje...
Moji doma obožujejo marmorni kolač, meni pa se nikoli ne posreči. Včeraj sem ga poskušala speči i
Pa skoraj vsako pecivo mi uspe, marmorni kolač pa mi ni še nikoli uspel.
Kaj mi svatujete ?!
Spet imam eno vprašanje...
Moji doma obožujejo marmorni kolač, meni pa se nikoli ne posreči. Včeraj sem ga poskušala speči i
Pa skoraj vsako pecivo mi uspe, marmorni kolač pa mi ni še nikoli uspel.
Kaj mi svatujete ?!
25. dec 2008 14:32
Po kmečki pameti imaš naroben recept ali pa pokvarjeno pečico. femica Sporočilo je spremenil(a) femica dne 25. dec 2008 14:36:28
25. dec 2008 15:49
Jaz sem delala po temle receptu - uspešno http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3704
25. dec 2008 15:52
Vsekakor je to prenizka temperatura, če sicer pečeš v isti pečici na višji tempraturi.
Tale recept ima upravičeno tako ime, sem ga že jedla (pekla pa še ne):
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Najboljsi_marm
rimljanka - zasebno mnenje
25. dec 2008 16:53
Štorklja, kaj pa pekač? Jaz imam s tem vse sorte izkušenj, ker sem že tudi imela od zunaj kolač pečen, od znotraj pa surov. Ne prevajajo namreč vsi pekači enako dobro iste temperature. Lep prazničen večer, rdecapesa
26. dec 2008 10:30
Pri nas se marmorni kolač vedno peče na 180 stopinjah 50 minut do eno uro. ati zlati
26. dec 2008 10:37
Tale kolač pečem kar po receptu za zebrino pecivo. Pečem ga na 180 stopinj, na srednji rešetki 40 minut. LP! fakin712
26. dec 2008 12:55
Štorklja, probaj po receptu Poldkin marmorni kolač in garantiram, da ti bo uspelo. Temperaturo si pa imela res prenizko, ali pa je kaj z grelcem narobe, preveri. galja
26. dec 2008 12:57
Štorklja, po mojih izkušnjah si ga pekla na absolutno prenizki temperaturi. V ventilatorski pečici ga pečem pri 170 stopinjah, v navadni pa sem ga pri 180. In seveda, takega visokega kolača nikoli ne vzamem iz pečice, ne da bi prej preverila (s pletilko, vilicami za žgance ipd., jaz uporabljam iglo za pretikanje - "špiknadel"), ali je že pečen. Vsi časi pečenja, navedeni v receptih, so samo za orientacijo, vedno je treba preveriti. Če je tudi po 1 uri pečenja znotraj še moker, je treba peči še malo, po potrebi ga zgoraj prekrijemo s aluminijevo folijo, da se ne zažge. teta torta
26. dec 2008 14:09
Definitivno prenizka temperatura. Peci na 180 st.C. lartep
26. dec 2008 15:52
ati zlati, ko sem vas prebrala, sem vidla da je verjetno tudi dosti od pečice odvisno. Meni se pa v roku pol ure speče, 50 min je pa kar dolgo. Po moje je odvisno tudi kako ti pečica peče, čeprav se tudi meni zdi 150 stopinj prenizka temperatura. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Schwarzwald kocke
Veganski narezek z nachosi