25. dec 2008 3:57
Čoko, zanima me, če si ga olupila? Olupljen, na krhlje narezan je skuhan v 30 minutah.
Tukaj je nekaj idej za pripravo. Nikoli še nisem slišala, da bi se kaj strupenega cedilo iz njega, je pa res, da ima včasih bolj rezek okus.
Manioc je vsaj v Braziliji ime za moko, ki jo naredijo iz yucca korenine. Samo korenino pripraviš na več načinov. Moj najljubši je:
Yucco olupiš, narežeš na 2,5 cm rezine in na pol skuhaš. Potem jo na maslu pražiš dokler ni mehka. Seveda nepozabi soliti vode in potem samo yucco med praženjem.
Naslednja varianta je cvrenje, spet tako kot krompir.
Yucco uporabljajo v obliki pireja kot škrob za omake, na primer Škampi v Yucca kremni omaki s kokosovim mlekom, kar je ena mojih najljubših jedi.
Manioc moko pa prepražijo podobno kot mi drobtine, čemur pravijo Farofa, ponudijo pa k fejioadi (Izg: fižolada), Brazilski fižolovi juhi, pa tudi k mesu z ražnja. Ta varianta meni ni teknila, vse ostalo je pa prav super in ima drugačen, manj nevtralen okus kot naš krompir.
Potem je seveda še tapioka puding, ki je menda podoben riževemu pudingu, sama ga pa nisem še nikoli naredila ali poskusila.
Tudi Porto Ričani jo kuhajo na podobne načine kot mi krompir.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 25. dec 2008 04:06:39
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 25. dec 2008 04:19:06