Prosim za nasvet

Snežna  

član od: 10.8.2005

sporočila: 104

tema odprta - 23. dec 2008 20:45 | ogledi: 1.569 | odgovori: 8

Pozdravljeni,

lepo prosim, a mi lahko kdo "iz rokava" strese kakšen recept peciva s kislo smetano? Sem malo prej čistila hladilnik, pa se zadaj opazila še en 500 g lonček (s pretečenim rokom :). Pa ga ne bi rada vrgla stran, ker je smetana še čisto dobra.

Hvala za odgovore in prijetne, dišeče praznike želim.

Snežna

Snežna  

23. dec 2008 20:58

Joj, kako ste hitre! Hvala! Sevede bo ok, rimljanka ;) Snežna

Snežna  

23. dec 2008 21:53

Joj, kako ste hitre! Hvala! Sevede bo ok, rimljanka ;) Snežna

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

24. dec 2008 0:43

Se strinjam z matildo, ta rulada je za vse prste obliznit. RadaJem

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. dec 2008 8:25

Snežna, saj me ima, da bi rekla, daj jo meni, ampak me je tisti "pretečeni" rok ustavil.... Kislo smetano lahko vedno kombiniraš z gorčico in tako narediš super omako. En način je uporabljen v receptu za Balzamični priščanec s pršutom (je stvar v bazi, link poišči sama). Potem lahko narediš tisto, čemur jaz pravim "advanced" govedina stroganov in sicer narežeš goveji zrezek na 3 cm debele trakove. Za 4 osebe imaš 25 dag mesa čisto zadosti.Zadevo premažeš z mešanico gorčica in kakega vina, ki ga je težko piti (za meso je pa čisto okej) in tako pustiš kaki dve uri. Potem na olivnem olju malo segreješ čebulo, na tem potem pražiš narezane šampinjone in ko je je stvar že malo opražena daš v to meso, ki je bilo v tisti paci. In tako na štedilniku kakih 10 minut in malo obračaj, da se ne prismodi. In potem za veliki finale zmešaš še 4 zvrhane žlice smetane in polovico toliko gorčice in s to mešanico premažeš vse v loncu in potem daš to v pečico za 20 minut na 130 stopinj. Plus, lahko delaš zdrobove žličnike ali pa štručke, samo daš več zdroba in kakšno jajce več in smetano in to zaviješ v alufolijo, kuhaš v kropu 45 minut in imaš lepo prilogo..... Vendelina jr.

Snežna  

25. dec 2008 13:35

Hvala, Vendelina jr. Bom naslednjič poskusila in se približala vam, advanced kuharcam tle gor :) Lepe praznike! Snežna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti