dobila sem večjo količino sladke smetane, ali jo lahko zamrznem?
mišika
dobila sem večjo količino sladke smetane, ali jo lahko zamrznem?
mišika
23. dec 2008 8:40
Seveda veverica
23. dec 2008 8:58
Lahko, ampak ne pričakuj, da bo odmrznjena taka kot sveža. Sama struktura smetane se med zmrzovanjem "podre". Za kakšne omake bo še uporabna, za stepanje pa ne. Pa tudi sicer izgubi na kvaliteti. Tako, da je zamrzovanje mlečnih izdelkov stvar posameznika, pri meni je absoluten ne,.. Allyssa
23. dec 2008 9:02
Hvala za odgovore mišika
23. dec 2008 9:28
Včasih zmrznem višek kisle smetane, ki odtaljena prav tako izgubi strukturo, kot je napisala Allyssa. Zato jo potem porabim v raznih nadevih za pecivo (npr. zmešano s skuto), kjer se to ne pozna. S sladko smetano bi šlo ravno tako. Verjetno jo bo bolje zmrzniti v manjših količinah, da ti je potem ni potrebno porabiti vse naenkrat. piščanec
23. dec 2008 10:29
Zmrznjena in odmrznjena (sladka ali kisla) smetana dobi nek priokus, ki je meni skrajno zoprn in ga zaznam, četudi je v nekem npr. pecivu,ki ima sicer mnogo drugih arom. Tako da jaz nikoli ne zmrzujem teh zadev, frišno je le frišno . LP hedonistKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Masleni brizgani piškoti
Pirini svaljki s pršutom