23. jan 2009 12:28
Vanja, Ali si mogoče že pripravila linonine mousse tortice? Ali nam lahko zaupaš recept? Emma07
23. jan 2009 12:28
Vanja, Ali si mogoče že pripravila linonine mousse tortice? Ali nam lahko zaupaš recept? Emma07
23. jan 2009 14:44
Ja Vanja prav te mislim! A recept bi se dalo prej dobiti? Emma07
23. jan 2009 15:13
Tale teta Delia itak vse obvlada, njen recept za ''chilladas'' iz leče je za prste polizat. Še kdo od vas kuha po njenih receptih? http://www.deliaonline.com/search/?qx=LEMON+CURD svenska
9. okt 2012 22:32
iskala sem recept kako bi si naredila lemon curd "shranek". piše da morajo kozarčki vreti pol ure v vodi, nato pa pustiš,d a se ohladijo. vnedar ne vem ali v vodi ali zunaj vode. mi lahko prosim kdo pomaga?
hvala!
11. okt 2012 13:35
Ja, to bom že delala po receptu, samo bi rada pasterizirala cele kozarčke in me zanima ohlajanje. hvala
1. mar 2013 11:52
Jaz velikokrat delam lemon curd in NIKAKOR ni primerjave z vanilijevim pudingom ?!
Jaz delam po tem postopku:
- nad soparo stepemo jajaca, sladkor in limonin sok - to počnemo kakih 10 min (da se jajce fajn pokuha) in da se vse skupaj zgosti
- odstavimo od pare in dodamo nastrgano lim. lupinico in še maslo, da se v topli zmesi samo stopi (ga ne dodajamo prej!)
Takoj pokrijemo s prosojno kuh.folijo tako, da folijo položimo direkt na kremo, da od hlajenju ne nastane skorijca. Ko se dovolj ohladi, postavimo v hladilnik (da se se maslo v kremi strdi). Najboljše je pustiti čez noč v hladilniku. Lahko pripravimo tudi do 1 teden v naprej (v hladilniku). V večji količini pa jo lahko tudi spravimo v kozarčke (kot marmelado) in dobro hermetično zapremo, na tak način jo lahko hranimo do 2-3 mesecev v hladiliku.
Okus pa ima po močno "sladko-kislem koncetratu limone", konsistenco pa podobno marmeladi.
Uporabljam jo za peciva, pa tudi na namazana na kruhu ni slaba :) Če pa je kozarček že odprt, pade tudi kakšna žlička direkt v usta :) Da se ne pokvari v hladilniku!! :)))
LP
vanilia
17. jul 2018 17:07
Rahlo stara tema.. pa vseeno poiskusim :)
Je katera tej limonini zadevi dodala želatino, da bi bil še bolj čvrst za po vrhu cheesecake-a? Se mi sliši zelo dobra kombinacija ampak me skrbi, da ne bo vse steklo?
Hvala za pomoč :)
Lp, MaruskaHruska
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečeni svaljki s pomako iz feta sira
Orehova rolada