Vračilo kupnine

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

22. dec 2008 22:14

frina je napisal/a:

Slovenski proizvajlci se praviloma požvižgajo na zakonodajo. Vsiljujejo dobropise, enak izdelek ( čeprav te je že prvič razočaral).

F r i n a

No, jaz pa mislim, da je tole malo za lase privlečeno. Sama nimam nobene slabe izkušnje z reklamacijo.

Brihta, pravico imaš do vračila kupnine. Mogoče je imela trgovka slab dan, ker ne verjamem, da bi si trgovina tipa Sportina dovolila takšno nepravilnost. Na tem področju so stvari zadnja leta kar pošlihtane. Je pa res, da so tudi kupci čedalje bolj nemogoči (kupec je car in te fore...) Pa s tem ne mislim tebe Brihta, da ne bo nesporazuma...

Na tvojem mestu bi poklicala upravo Sportine in zadevo bodo sigurno rešili tako kot je treba. Če pa ne, je od tebe odvisno, kako daleč boš šla. Ali jih boš prijavila tržnemu inšpektorju, ali pa ne boš več tam kupovala?

jasna

Brihta  

član od: 8.10.2008

sporočila: 129

23. dec 2008 9:42

Hvala vsem, ki ste se oglasili s svojimi izkušnjami in komentarji. Včeraj sem res klicala na zvezo potrošnikov Slovenije in gospa na liniji mi je povedala, da imam po 37. členu zakona o varstvu potrošnikov pravico da zahtevam kupnino in da mi ni potrebno podpisovati nobene izjave. Predlagala mi je naj napišem zahtevek za vračilo kupnine, ga nesem v trgovino, kjer mi morajo podpisati, da so zahtevek prejeli. To sem tudi storila. Poslovodkinja je zahtevek prebrala, poklicala po telefonu svojo šefinjo in ji razložila, kaj sem prinesla. Ko je pogovor zaklučila je zahtevek podpisala in me vprašala, kdaj bom kostim prinesla nazaj. Bila sem kar malo presenečena, ona pa mi je rekla naj komplet prinesem nazaj in oni mi vrnrjo kupnino. Problem je, vsaj upam tako rešen, ker grem v tisti konec zopet jutri. Povedala pa bi samo to, da sem bila do sedaj z njihovimi izdelki tudi sama zadovoljna, v tem primeru pa me je zelo presenetila aroganca, ki sem jo doživela prvič, ko sem prinesla omenjeni komplet nazaj. Poslovodkinja je rekla, da je pristojna samo za izpolnjevanje reklamacijskega zapisnika, za vse ostalo pa mora poklicati svoje šefe. Zato je res poklicala šefico in telefon dala meni da sem se z njo sama pogovarjala. Ko sem ji že tretjič povedala, da želim vračilo kupnine, in prvič,da bom v nasprotnem primeru prosila za pomoč inšpektorat, se je na ves glas zasmejala, rekla, da se popožvižga na vse inšpektorje in da ji tako ali tako nič ne morejo in da komaj čakajo nanje. No, ta izjava in aroganca za nekoga kot je ona, rekla je namreč, da je dipl. inženir tekstilne stroke, se mi res ne zdi primerna. Verjetno, bom potrebovala kar nekaj časa, da bom zopet zavila v Sportino, če sploh še kdaj, čeprav sem res zadovoljna, da so mi na koncu le pripravljeni vrniti denar. No, verjamem, da jutri ne bom razočarana. Lepe praznike vsem in čim manj zapletov v letu 2009 vam želim. Brihta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti