Silit posoda

strukelck  

član od: 2.12.2002

sporočila: 91

8. jan 2009 22:29

Ojla, imam obe posodi Fisslerjevo in Silitovo in sta obe super, sploh na indukciji se vse čudovito skuha. Meni je malce bolj všeč Fissler vendar samo zaradi njenega svetlečega izgleda, kvaliteta kuhanja pa je pri obeh enaka. strukelck

onija  

član od: 21.11.2004

sporočila: 99

9. jan 2009 9:20

Na tej povezavi: http://www.ideo.si/?kat=59, imaš obe - Fisslerjevo in Silitovo. Zraven so opisi, ki ti bodo morda olajšali izbiro. Sama sem pred kratkim kupila set ekonom loncev Silit in sem z njimi zadovoljna. Dva lonca in ena pokrovka. V Merkurju so jih imeli v akciji, drugače so bili vsaj meni predragi. onija

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

9. jan 2009 9:31

Pri nas smo imeli AMC posodo, pa smo jo zaradi prehoda na indukcijsko ploščo morali zamenjati. Odločili smo se za Fissler, ki pa ni niti senca prejšnje. Še ne po letu uporabe je znotraj polna nekih oblog, ki jih je težko očistiti, skratka ima prav nehigienski videz. Žena resno premišljuje, da bi šla nazaj na čisto prvo različico, to je dobra stara emajlirana posoda, ki tudi deluje na indukciji. Poleg tega se vse več govori in piše, da inoks posode niso najbolj zdrave, baje nekaj izločajo v hrano. Ne me vprašati, kaj. LP Boris booris

MoycaB  

član od: 8.10.2007

sporočila: 4

15. jan 2009 13:56

Hvala vsem za odgovore. Kupila sem dva Silitova lonca (ta velikega za juhe, golaže... in enega manjšega). Moram jo samo pohvaliti. Super se kuha, pomivalc odlično opere, res se ne pozna nič kapljic, na rostfrajevi pa se (pomito v istem pomivalcu). Skratka lepo izgleda in fajn se kuha. V velikem loncu sem poskusila pripraviti tudi zrezke. Lonec ful segreješ, olje mora biti že zelo vroče, vržeš zrezke gor, ti se takoj primejo posode in jo čez par sekund spustijo. Kasneje se niso več nič prijemali. :) LP, Mojca MoycaB

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

28. jul 2009 8:31

Bom pa tukaj nadaljevala. Prebrala sem vse in vidim, da imate od Silita v glavnem lonce, da v njih kuhate. Sama imam nizko ponev in sem nameravala v njej peči meso, zelenjavo ipd., pa ne gre, ker se vse prime. Pa saj nizka ponev ni namenjena kuhanju, zato verjamem, da se da v njej tudi peči, a ne znam? Prosim za vaše izkušnje. Danca

alenka5  

član od: 24.2.2006

sporočila: 196

28. jul 2009 10:30

Se navezujem na prejšnji post - tudi sama imam silit ponev in se v njej vse prime, zato je ne uporabljam prav pogosto. Ima kdo kakšno razlago? Hvala in lep pozdrav Alenka alenka5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti