6. feb 2007 11:43
Angleška hrana sama po sebi ni dolgočasna, problem angleške prehrane pa je velik. Ritem življenja se na otoku bistveno razlikuje od našega, predvsem zaradi velikih razdalj in delovnega časa, zato ljudje posegajo po ready-made obrokih, v katerih je ogromno sladkorja. Problem šolske prehrane še posebej izstopa, ker pač za nizko ceno želijo nahraniti hordo otrok, kreativnost kuharjev v šolskih menzah pa je seveda nizka. Tako, da niti ni nenavadno, da ljudje ne vedo, kako izgleda npr. jajčevec, če pa večinoma za večerjo porinejo škatlo v mikrovalovno pečico in to je to. Kljub dobremu standardu je hrana v restavracijah draga, zato tudi odrasli posegajo po pripravljenih obrokih, ko se zvečer končno vrnejo domov. S tega stališča smo Slovenci precej razvajeni, saj ima marsikdo možnost, da ima kje kakšen kos zemlje, kjer si lahko pridela nekaj zelenjave, kvalitetno meso je relativno poceni, tempo življenja pa v večini omogoča, da si ob sprejemljivi uri na mizo postavimo domač obrok.
Drugače pa Anglija ponuja čudovite sestavine (jagnjetina, govedina (še posebej znana je Black Angus Beef, ki je zares čudovita), ribe, zelenjava, itd.), ki so del njihove tradicionalne kuhinje. Meni osebno se ne zdi dolgočasna, res pa je, da je preprosta.
Kar pa se tiče Jamija, tudi mene moti, da povsod meče tone zelišč in moram reči, da mi je všeč le nekaj njegovih receptov.
fresh