21. dec 2008 14:39
Nisem ravno soseda,sem pa res blizu KK in tudi delam v KK... petardica
21. dec 2008 14:39
Nisem ravno soseda,sem pa res blizu KK in tudi delam v KK... petardica
21. dec 2008 14:52
Petardica, blizu KK? Krajnska al štajerska?
Matjaž
21. dec 2008 16:14
kakšne sprašuješ...a ne vidiš, da čisto normalne reči dela in o njih sprašuje? Ziher je iz krajnske dežele
Ognjič
21. dec 2008 20:20
Jeeeeeeeee iz kranjske......... petardica
21. jan 2009 11:40
No Petardica so špehovke uspele? Moram reči, da so naše klobase prišle odlične tako tiste, ki so bile z razstopljeno soljo narejene kot tiste, ki so jo imele dodano v kristalih. Jupi, jaz pa na dieti! kruhy
3. jan 2012 17:42
Ker mi je moderator zaprl temo Domače klobase, vas še enkrat sprašujem isto na tem mestu:
Zanima me, kako delate domače klobase (predvsem količina česna ter v kakšni obliki ga uporabite). Nekateri zmeljejo česen v vodi oz. vinu ter vse skupaj zmešajo v maso, zopet drugi česen strejo in ga namakajo ter nato odcedijo... Kako delate vi?
lp
jasna12
jasna12
17. avg 2012 16:40
Da ne odpiram nove teme, se ponovno pikolovsko spuščam v samo meni zanimive, a vam butaste vode
Zanima me, kaj vam najbolje odgovarja popečeno v ponvi v kombinaciji s čebulo, zelenjavo in jajčki?
Torej predvsem v smislu, da se okusi ne tepejo, da ne uničimo vrhunskega pršuta ali kulena.
Torej, srednji cenovni razred suhih mesnin, kombinacija 2eh ali recimo 3eh.
Kaj priporočate, v čem sami naj NAJ uživate in vaša KULINARIČNA nebesa ko se spravite narediti takšen dober, preprost kmečki zajtrk.
17. avg 2012 17:32
Domač sušen špeh od mojega soseda (ok, ok, od njegovih prašičev, seveda).
lp
cervus
17. avg 2012 18:58
Tudi nam tekne najbolj prekajen in sušen špeh (domačih , seveda).
Balenka
17. avg 2012 20:23
Vrhunski pršut ali kulen boš z popečenjem v ponvi res uničil..toda istočasno ustvaril odlično jed..sama rada tako popečem kakšne odrezke od pršuta,krajček pancete ali šalama...sploh pa,ko so koline in se na začetku sušijo klobase in šalami,včasih kakšen poči (pač slabo črevo) in ga dobima na tleh..takega mož prinese v kuhinjo,ter ga zaključimo z čebulo in z kakšnim jajčkom...(včasih imam na sumu moža,da ne čisto vsak pade na tla )
VrtejbenkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tiramisu
Ajdov kruh z orehi