15. dec 2008 12:04
Jaz bi k debati o pečenju v večih nivojih dodala še izkušnje s svojo, 10 let staro Gorenjevo ventilacijsko pečico. Super je za sušenje sadja ali recimo španskih vetrcev, pri piškotih pa se mi že zatakne. Skupaj s pečico sem dobila tri pekače, čisto navadne, (rob je raven, brez odprtin, kot sem jih videla pri nekaterih na slikah), ki pa so po mojem mnenju preširoki- oz segajo preveč do stene pečice in zrak ne kroži prav dobro okoli. Če se piškoti pečejo v treh nivojih, so ponavadi vsi "stranski" že rjavi, ko tisti na sredi pekačev šele dobivajo barvo. Malo boljše je bilo, če sem pekla samo v dveh nivojih, optimalno, enakomerno pečeni pa so pri meni samo v enem nivoju naenkrat.
Enako in še slabše (levi in desni rob skoraj zažgan, na sredi surovo) je odnesla pica, kadar sem poskušala za kako otroško zabavo peči dve ali tri naenkrat.
Je pač čudna pečica, kaj čem. Zato se večnivojskega pelčenja za piškote in podobne tanke stvari ne poslužujem več, ker se mi ne zdi racionalno trikrat vmes odpirat pečico in prekladat tiste pekače. Pečem pač enega za drugim, malo dlje traja, je pa kak siv las manj.
Sem se sprijaznila s tem, da pečem večnivojsko kakšne drugačne reči, na primer večji kos mesa ali ribo na dnu, na srednji ali zgornji rešetki pa zelenjavo ali krompir. To se pa obnese.
mamaF - Mojca