18. nov 2013 8:17
A se za solno- kvasno emulzijo lahko uporablja zamrznjen kvas?
Bernarda
18. nov 2013 8:17
A se za solno- kvasno emulzijo lahko uporablja zamrznjen kvas?
Bernarda
18. nov 2013 10:11
Ne vem, vedno uporabim svež kvas. Do zdaj sploh nisem vedela, da se kvas tudi zamrzuje.
naor
19. nov 2013 9:43
Bom poskusila, potem pa poročam!
Bernarda
19. nov 2013 17:39
Svetujte prosim - kako pomembna je pri solno kvasni emulziji temperatura? Optimalna bi naj bila okoli 16oC, ampak v stanovanjih je vedno več, na balkonu pa seveda premalo. Kam torej (recimo čez noč) postavite emulzijo?
Sonja
19. nov 2013 18:03
Limnol, tele emulzije sicer ne delam, ampak edino kar mi takole hitro pade na misel je hladilink za rdeče vino.
Vanja
19. nov 2013 18:12
Limnol, preverjeno jo lahko pustiš v kuhinji na pultu čez noč in tudi do popoldneva - jaz vedno tako delam. Če pa slučajno pride kaj vmes, da naslednji dan nimam časa speči kruha, jo dam še za eno noč v hladilnik in še vedno je delovala tako, kot je treba.
Blanchy
19. nov 2013 18:25
Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Limnol, tele emulzije sicer ne delam, ampak edino kar mi takole hitro pade na misel je hladilink za rdeče vino.
|
No, ga še nimam (kupujem pa Eurojackpot! Samo še malo!), ampak ko bo, v njem že ne bo prostora za kvas.....pa tudi kruh bo po naročilu prihajal domov, tako da se bom lahko v miru posvečala poticam in kvašenim cmokom.
Sonja
19. nov 2013 18:26
Vedno jo dam v hladilnik. In če se ne motim, je tako napisano v receptu.
naor
19. nov 2013 18:45
limnol je napisal/a: | ||
No, ga še nimam (kupujem pa Eurojackpot! Samo še malo!), ampak ko bo, v njem že ne bo prostora za kvas.....pa tudi kruh bo po naročilu prihajal domov, tako da se bom lahko v miru posvečala poticam in kvašenim cmokom.
|
Evrojackpot ali ne, bi se vseeno povabila na potico ali kvašene cmoke. Prinesem , pa kruh ali sir (smeško manjka) ali pršut (smeško manjka) ali kaj drugega po naročilu.
Vanja
20. nov 2013 13:35
Ali date potem manj soli, ko pripravljate emulzijo za potico?
A z nadomestitvijo vode z mlekom nima nobena izkušenj?
Hvala,lp
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek v poletni solati
Škotske mesne kroglice s pivsko omako