10. dec 2008 14:14
Edino, če je za življenje rešit...
Ognjič
10. dec 2008 14:14
Edino, če je za življenje rešit...
Ognjič
10. dec 2008 14:38
Jaz delam takole: Vzamem skledo in močan mikser z vilicami za testo, nato ubijem 5 jajc,dodam žličko olja in postopoma dodajam toliko moke, kolikor jo jajca popijejo, da je testo trdo. To je takrat, ko mikser ne more več. Olje dodam zato, da se testo ne posuši prehitro in da lepše teče skozi mašino, imam takšno, kot je na sliki.Moja sestra doda tudi kuhano in fanj odcejeno špinačo. Špinačni široki rezanci. Odlični. Salviaa
10. dec 2008 15:01
Hvala za vse odgovore tudi jaz sem imel nekaj podobnega,testa ni bilo potrebno narediti tako kot pri klasični izdelavi-samo toliko,da se je delno sprijelo.Sedaj pa se je nekam izgubil,mi ga je žal.Tak,kot ste mi ga pokazali pa imam 3 pa so nekateri čisto zanič,ker enostavno ne reže dobro.LP
receptor
12. jan 2009 16:49
Prodam strojček za testenine Impreia z motorčkom in dodatkom za kanelone. sadjejedka http://www.institutnaravnegazdravja.com
12. jan 2009 17:36
Kriznana, za tvoj strojček ni potrebno testa kaj dosti gnest. Kar na hitro pregneti jajca z moko in nikakor testa ne gneti dolgo. Kar nekaj moke naj ostane nerazmešane. Takšno testo dajaj z žlico v tvoj "mašin" in lepi rezanci bodo ven prišli. V kolikor se ti bodo rezanci lepili jih vrži v skledo in dodaj še malo moke, pa nič ne gneti. Masa ne sme niti spominjati na rezančno testo, saj mora biti čisto bela od nerazmešane moke. Najlepši rezanci brez da se sprijemajo bodo prišli iz njega le iz tako zelo suhe mase. ati zlati
19. feb 2015 21:25
Da ne odpiram nove teme..... me zanima, koliko časa domače testenine zdržijo oz. koliko časa jih lahko hranimo, v recimo zaprti vrečki?
te.jcika
19. feb 2015 23:02
Testenine dobro posuši, daj v posodo, pokrij s kuhinjsko krpo. Moji široki in jušni rezanci počakajo... kaj pa vem, mogoče mesec ali še malo več. Skratka, v tem času jih sigurno zmanjka.
Pozdravček!
kozamurnik
sporočila: 2311
20. feb 2015 4:59
Ne razumem, Dragička, zakaj, ko je enkrat v posodi, pokriješ še s kuhinjsko krpo? Hraniš v odprti posodi?
Sicer pa jaz dam suhe jušne rezance v plastične vrečke in zamrznem toliko kot rabim za enkratno uporabo. Ko rabim, dam zamrznjene direkt v juho. Široke rezance pa zavijem v gnezdeca, ker se tako se drobijo. Včasih jih zamrznem, včasih posušim v kvadratnih kartonastih škatlah in pokrijem s papirjem.
Tega sem se naučila od mojih italijanskih sorodnikov.
murnik
20. feb 2015 5:29
Že leta shranjujem domače rezance. Važno je le, da so zares suhi, potem jih dam v neprodušno zaprto močnejšo vrečko iz PE folije. Tako pripravljeni mi tudi v kleti zdržijo po 2 meseca. Enako postopam z ribano kašo. Če ne gre drugače , dosušim v električni pečici.
Kadar nisem sigurna, da so dovolj suhi, tudi jaz tistih, ki jih shranjujem v kuhinji, ne zaprem, ampak samo pokrijem s kuhinjsko krpo, enako kot Dragička.
Cila
20. feb 2015 8:25
Domače testenine se odlično shranjujejo v teh rjavih vrečkah ,ki jih dobimo pri nakupu kruha v Hoferju...in ker imajo spredaj malo celofana ,vidimo kakšne testenine imamo v vrečki.
VrtejbenkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato
Ocvrtki s sirom in salso verde