9. dec 2008 11:38
Rebecca, nisi pozorno brala. Gre za precejeno čisto juho, no, vsaj pri nas šele v tako damo zakuho.
Če kuham v AMC se celo pri osoljenem kropu včasih zgodi nekaj podobnega, vendar v manjši meri.
Cila
9. dec 2008 11:38
Rebecca, nisi pozorno brala. Gre za precejeno čisto juho, no, vsaj pri nas šele v tako damo zakuho.
Če kuham v AMC se celo pri osoljenem kropu včasih zgodi nekaj podobnega, vendar v manjši meri.
Cila
18. mar 2009 22:05
Cila je napisal/a: |
Vlado, zelo zanimivo. Sedaj že bolje razumem penjenje juhe. Kar se kisa tiče pa kar poskusite v golažu, ki ste mu dodali vino ali kis, skuhati koščke krompirja. Če se normalno skuhajo v 10 minutah, bodo v tem primeru po pol ure če vedno čvrsti, ne pa več surovi. Drugi primer je kuhanje bučkinega kompota. Bučka v kropu se v par minutah spremeni v kašo, bučka v vinu je po polurnem kuhanju še vedno čvrsta. Preverjeno praktično na osuplost prič, ki niso verjele, da iz bučk ne bo nastal poc. Cila |
9. okt 2010 18:14
Joj meni je pa zavrela juha, ko sem jo komaj dala kuhat, sedaj je taka kot bi bila mlečna, SE DA KAKO POMAGATI? Blitva
10. okt 2010 20:05
poizkusi z jajčnimi lupinami - umitimi, seveda. Daš jih kuhat v juho, ki pa mora samo "brcat", nikakor pa ne sme vreti "u kalop".
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mandljevi piškoti
Nadevani paradižniki po grško (Gemista)