Pozdravljeni!
Danes sem si morala za kosilo narediti nekaj
Takšne i
Katere jedi se pa vi spomnite?
ursula-ce
Pozdravljeni!
Danes sem si morala za kosilo narediti nekaj
Takšne i
Katere jedi se pa vi spomnite?
ursula-ce
5. dec 2008 16:39
Prežganka. Taka, že malo na rjavo...mmmmmmmmmmmmm
Ooooooooooooo, pa miške mmmmm
strippy
5. dec 2008 16:53
Jaz tudi - prežganka, z malo mlete rdeče paprike, pa nadrobljen kruh.
Žganci z mlekom in sladkorjem.
Črn kruh, mast, potresena z mleto rdečo papriko, gor sesekljan česen.
Kislo zelje v plasteh z ovčetino, kuhano na štedilniku na drva.
mamamia
5. dec 2008 16:54
Pri nas so rekli mlečni ali pa zaroštan suk. Sicer je pa to močnik, kuhan milim da na mleku ali pa zabeljen.Nikakor mi ni šlo dol. Na srečo so to velikokreat jedli pri sosedovih in mene okrcali, kakšna da sem, ker se zmrdujem, da bi to še angelčki jedli, če bi le imeli ritke. Še zdajle me mrazi in to vse zaradi mleka. lp Vesna
5. dec 2008 17:01
Mlečni močnik, pa zraven gosto skuhane marelice, posladkane, kaki dve žlici na sredo gostega mlečnega močnika. Včasih pa tudi z jabolki ali slivami, na enak okus.
Ajdovi žganci in mleko, vroče, čimbolj vroče.
rimljanka - zasebno mnenje
5. dec 2008 17:03
Živjo, ja, spomnim se suhih žganc z belo kavo, pa frtalja ..., ki jo je nardila moja nona ... za obliznit . lp id ire
5. dec 2008 17:21
Ne se smejat, ampak prosena kaša miške in ocvrt doruček (pa ne vse naenkrat). Žgance pa še zdaj jemo... špelči
5. dec 2008 17:22
Krompirjevi žganci z domačimi ocvirki zato pa imam tako velikooooooo rit.. petardica
5. dec 2008 17:32
Naša pokojna teti je naredila najboljši jabolčni močnik. Sem se ga že lotila, ampak tako okusen, kot je bil njen, moj ni.
barbara9
5. dec 2008 18:17
beli žganci.ajdovi žganci.mlečni riž
SINEJA
5. dec 2008 18:25
Pri nas doma pa smo jedli belo kavo s kruhom, zabeljeno polento s pršutom ali klobaso, krompir v zevnici, polento z mlekom, ali pa močnik, prežganko- še bi se kaj našlo. Dobro mi je vse še danes, le prežganko nisem nikoli marala. lili_stefKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pirini svaljki s pršutom
Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci