24. dec 2008 8:07
sijatjanek,jaz velikokrat delam zrezke po tem receptu 7 zrezkov(jaz vzamem svinjski kare oz zarebnice),sol,olje OMAKA:2 žlici olja, 2 žlici čebule,žlica prekajene slanine,4 žlice sveže paprike,žlica nasekljanih kislih kumar,1-2 zravnani žlici paradižnikove mezge,2 žlici kisle smetane,žlica moke,žlička gorčice Meso potolčemo,nasolimo in na vročem olju na hitro opečemo,da zarumenijo.Nato zrezke zložimo v drugo ponev,prilijemo malo juhe ter pokrite dušimo,da postanejo mehki. Medtem pripravimo omako.In sicer na olju prepražimo sesekljano čebulo,slanino,papriko,kumaro in paradižnikovo mezgo ter prilijemo juho.Ko prevre zakuhamo podmet iz kisle smetane z žličko moke in žličko gorčice.Če je treba,prilijemo še juhe,premešamo in omako zlijemo k zarebnicam(jaz jo premešam tudi z paličnim mešalnikom).Jed naj potem še enkrat prevre. Pa še en recept,kjer so sicer vključene gobice vendar jih lahko mirno izpustiš. 8 zrezkov(lahko so goveji,svinjski ali telečji),sol,poper,2 žlici olja,1 manjša čebula,1 sveža paprika,žlica moke,2dcl juhe OMAKA:1 žlica olja,2 žlici čebule,gobice(ki jih lahko tudi izpustite),3 žlice sesekljane šunke,zelen peteršilj,sol,poper,kisla smetana Zrezke potolčemo,osolimo in na hitro opečemo.Na maščobi,ki je ostala,zarumenimo sesekljano čebulo,pridamo na listke narezano papriko,potresemo z moko ter zalijemo z juho ali vodo.Ko prevre,pridamo opečene zrezke ter pokrito dušimo do mehkega. Posebej nato na olju prepražimo čebulo,gobe,šunko,prilijemo malo juhe ter dušimo.Popopramo,osolimo po okusu,potrosimo s peteršiljem. Omako lahko izboljšamo s kislo smetano in jo ponudimo posebej. kalcicl