28. nov 2008 10:10
Meni se zdi, da neumnosti bolj škodijo zdravju kot pa kakšno obrezano jabolko....
Pa kaj, grozdje, kjer je ena jagoda malo nagnita bomo tudi metali proč ali kaj?
Alenka, kdo je pa sofinanciral tisto knjigo - kakšen trgovec ali pa pridelovalec hrane ali kaj - ker potem bi človek še razumel, zakaj to notri piše.
Sicer imam pa do produkcije take poljudne literature malo rezerve. Saj je prav, da se človek educira, ampak to še ne pomeni, da ob tem zanemari vse svoj instinkt in "zdravo pamet" in sposobnost razmisleka. Ali je treba res nekje prebrati, da je fino, če človek je sadje in zelenjaveo - mislim, a tega ne vemo že brez tega? Pa da ni fino, če se prenažiraš - a tega pa brez nakupa knjige človek kao ne bi vedel ali kaj?
Ker čisto vsak od nas je že kdaj obrezal kakšno jabolko, ki je bilo malo obtolčeno in je šlo proti gnilobi in ga pojedel (ali pa je jabolko uporabil za zavitek). Pa čisto vsak od nas je že premetaval krompir iz ene gajbe v drugo in čistil tista "očešca" in obrezoval tisto "ta zeleno" in potem očedeni del pojedel. In čisto vsi smo že pojedli kaj, kar je imelo pretečen rok. Ampak tega ne delamo vsak dan in tudi naša prevladujoča hrana ni takšna.
Si mislim, da če me bo štrafnilo zaradi tega, ker sem pomotoma pojedla pol črva v jabolku, me bo pa zaradi črva, bože moj. Če me bo štrafnilo zaradi tega, ker sem pojedla že precej plesnivih sirov, me pa bo. Ker, če bi za vsako gorgonzolo, ki je ne bi pojedla, dobila kakšno leto več, potem bi verjetno živela kakega pol stoletja, a "ja ne bih imala s kim ostati mlada ako svi ostare i ta bi mi mladost teško pala" (tule parafraziram Dedića in Ines....darling, upam, da si opazila).
Skratka, če me bo kdaj imelo, da bi kupila kakšno poljudno knjigo o prehranjevanju in kratkih navodilih, kako postati lepša in te stvari (sicer tu se kaj veliko ne da dodati...
), bom počakala, da me ta napad mine. In tiste evre raje vložila v mojo "tavžentrožo", ki jo prodajajo v trgovini na Trubarjevi...
Vendelina jr.