Kako se naredi pravilno bela kava, da je dobra?
V trgovini je veliko različnih mešanic, mene pa daje nostalgija po beli kavi, ki jo je kuhala moja oma.
mišika
Kako se naredi pravilno bela kava, da je dobra?
V trgovini je veliko različnih mešanic, mene pa daje nostalgija po beli kavi, ki jo je kuhala moja oma.
mišika
28. nov 2008 8:50
A misliš tisto verzijo iz Cikorije pa Proje, mal poglej pri kavi v večjih trgovinah. Dobi se tudi Karo mešanico žitne kave, samo preliješ z malo vrele vode, pa veliko mleka, je nekaj podobnega temu. Sicer je ne kuham, ampak se spomnim počitnic in obiskov pri babici, tud mi otroci smo dobili belo kavo z domačim mlekom in belim kruhom iz krušne peči. Mnjam...
28. nov 2008 8:52
Moja babica meša projo, divko, seko. Vedno ima te tri na zalogi. Je božansko dobra, sam dvomim da zaradi mešanice. Mislim, da zato, ker jo pač ona skuha.
lp Saša
28. nov 2008 8:54
Včasih smo pili Bianco (misli, da sem pravilno napisala). Tisti prah smo zmešali z malo vode in prelili z vročim mlekom. Pa ne vem ali se še dobi. Moycaa
28. nov 2008 8:56
Bianka se še dobi mislim da jo imajo kar vse trgovine...najboljša bela kava je to. petardica
28. nov 2008 9:10
Moja starša si še vedno za zajtrk naredita takšno belo kavo, seveda najboljšo ;). Par žlic mešanice Proje, Divke in Seke se zakuha v vrelo vodo (kot prava kava), naliješ v skodelico, dodaš mleko in fertik.
Ognjič
28. nov 2008 9:13
Prisegam na dobri stari miks Francka in Kneippa v razmerju1:2, samo način priprave se je spremenil, delam jo kar v aparatu za filter kavo.
28. nov 2008 9:17
Ker jo imajo moji otroci zelo radi, jo večkrat skuham in sicer - voda zavre, dam par žlic Kneippa, malo povre, odstavim in dam noter eno žlico mrzle vode, da se posede. Počakam par minut in kavo brez usedline nalijem v drug lonec, dodam mleko in sladkam. Pogrejem in to je to. M
28. nov 2008 9:40
Enako kot Loni, le da je pri meni razmerje Kneipp 3/4 in Franck 1/4. Postopek enak kot ga opisuje Lingua.
Marsikdaj jo skuham na zalogo, ko imam čas in dam v hladilnik.
Cila
28. nov 2008 9:56
Loni je napisal/a: |
Prisegam na dobri stari miks Francka in Kneippa v razmerju1:2, samo način priprave se je spremenil, delam jo kar v aparatu za filter kavo. |
28. nov 2008 10:02
Loni je napisal/a: |
Prisegam na dobri stari miks Francka in Kneippa v razmerju1:2, samo način priprave se je spremenil, delam jo kar v aparatu za filter kavo. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zmagovalni bananin kruh
Palačinkina torta z malinami