Opis študijskih smeri

nuvi  

član od: 13.4.2008

sporočila: 55

tema odprta - 26. nov 2008 20:16 | ogledi: 1.560 | odgovori: 8

Pozdravljeni!

Sin je v 4 letniku in se vpisuje na faks, zanima ga predvsem farmacija. Ker je na kulinariki kar velika paleta poklicev me sedaj zanima če je tudi kakšna/kakšen farmacevt/ka, da opiše malo delo in pa študij.

Za odgovore se vam lepo zahvaljujem!

nuvi

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

26. nov 2008 21:09

A na njihovi spletni strani http://www.ffa.uni-lj.si/ ni nobene uporabne informacije? saša

nuvi  

26. nov 2008 22:05

Sem mislila še malo tako iz prve roke. nuvi

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

26. nov 2008 23:13

Hojla, moja sestra je letos diplomirala in naredila strokovni izpit. Študij ni bil enostaven, eno leto je tudi ponavljala, ampak kdor vztraja... Menda je po novem tudi strokovni izpit del študija, omogoča pa delo pri nas in v tujini. Za delo imaš kar nekaj možnosti: ena je seveda znanstvena oz. akademska kariera na faksu, potem je delo v lekarni. Če delaš v javnem zavodu, to pomeni tudi nočna in sobotna služba, če delaš v zasebni lekarni, pa nočnih dežurstev običajno ni. Sama nisem farmacevt, zaposlena pa sem pri predstavništvu tujega farmacevtskega podjetja. Možnosti za zaposlitev farmacevtov na različnih delovnih mestih je kar nekaj, med njimi tudi direktor . Torej od popolnoma strokovnega dela, pa do upravljanja podjetja. Ugodnosti je precej: službeni avto, izobraževanja (dostikrat v tujini), solidna plača (meni osebno se zdi celo visoka, ampak za kakšnega velikega zaslužkarja je pa solidna). Predvsem pa se jih zaenkrat še vedno išče in s službo ne bi smel imeti problemov. Jaz bi ga kar podprla pri njegovem zanimanju, morda bova pa kdaj sodelavca . LP kuharica Mici

nuvi  

27. nov 2008 18:38

ok.Mici hvala za odgovor. nuvi

ks  

član od: 27.11.2008

sporočila: 2

27. nov 2008 19:50

Živjo! Sama sem trenutno še študentka farmacije, tako da lahko iz prve roke povem da študij ni ravno lahek, ni pa tudi ne vem kako grozen. Ampak če ga to področje zanima mislim da ni problema. Delo se zaenkrat res še da dobiti (čeprav je vse več konkurence s strani kemikov, biokemikov....), če pa te zanima še kaj konkretnega pa vprašaj. lp ks

nuvi  

27. nov 2008 19:59

Vem, da mi je omenil, da ga skrbi predvsem zaradi fizike. Kaj mi lahko kej več poveš o tem koliko jo je, ali je težka? nuvi

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

27. nov 2008 21:27

Joj, če nekoga nek študij zanima, se bo že pretolkel skozi nekja ne najbolj ljubih mu izpitov. Tudi na delovnem mestu (katerokoli že bo) bo takih del veliko. Tako pač je v življenju.

Informativni dan pa bo dal še odgovore iz prve roke. A na šoli pa nimajo predstavitve študijskih smeri?

rimljanka - zasebno mnenje

ks  

član od: 27.11.2008

sporočila: 2

29. nov 2008 12:39

Fizika je samo v prvem letniku, kasneje rabiš samo še kakšne osnove, ki so povezane z bolj farmacevtskimi temami in zato (vsaj meni) lažje razumljive in bolj zanimive kot "čista" fizika. Tudi izpit iz fizike ni ne vem kako zahteven, da se ga opraviti tudi s kolokviji (pisni del, nato sledi še ustni) tako da če malo sproti delaš, hodiš na vaje pa doma kakšno nalogo rešiš se ga kar da narest tudi če nimaš ravno najboljših osnov iz srednje šole. se pa popolnoma strinjam da se povsod najde kak izpit al pa kaj kar ti ne odgovarja pa se vseeno potrudiš in to narediš če te vse ostalo zanima in veseli. ks

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti