Vošcila

receptor  

član od: 18.10.2008

sporočila: 276

tema odprta - 19. nov 2008 11:58 | ogledi: 4.049 | odgovori: 11

Bližajo se prazniki,ko si tako ali drugače izrečemo veliko lepih želja.Prav gotovo smo vsi že dobili kako,ki nam je še posebej ostala v spominu.Nekaj pa jih prav gotovo sestavite tudi sami.Bilo bi jih zanimivo prebrati.Se strinjate?      Ko se prižgo praznične luči,sredi bele mrzle zime,prijateljstvo ogreje nam dlani in želja vzpne se iz srca v višine,naj v miru sreča nežno vas objame.        LP

receptor

jana1  

član od: 25.6.2005

sporočila: 124

19. nov 2008 12:56

Ja, ta je zelo lep, receptor. Drugace pa jaz zelo rada uporabim eno Pavckovo pesem. Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca. Spomladi do rožne cvetice, poleti do zrele pšenice, jeseni do polne police, pozimi do snežne kraljice, v knjigi do zadnje vrstice, v življenju do prave resnice, v sebi do rdečice čez eno in drugo lice. A če ne prideš ne prvič, ne drugič do krova in pravega kova poskusi:vnovič in zopet in znova. (Tone Pavček) [soncnica] jana1

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

19. nov 2008 15:05

Zelo lepo receptor,je že prepisano,ker jih zbiram.Če imaš še kaj takega kar napiši. lp goga

receptor  

član od: 18.10.2008

sporočila: 276

19. nov 2008 16:14

Kaj nam novo leto nosi,tega pač nihče ne ve,a še tople,nezne misli nam ogrejejo srce.     Veselite se zdaj vsi počez,novo leto je prišlo res.Ta staro je minilo zdaj,bodi hvala bogu vekomaj.         Ensam božič je v letu,en sam večer je sveti,a njegovo sporočilo naj vse leto bo vodilo.                                            

receptor

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. nov 2008 17:34

Mene je pa pri prazničnih voščilih dolga leta nekaj motilo, pa nisem točno vedela, kaj. V papirnih časih me je motil format - ali je bilo premalo prostora za vse, kar sem hotela napisati, ali pa ne v n jezikih pisalo Vesel božič in srečno novo leto....in je bil spodaj samo prostor za podpis. Pa joj, prejoj, če sem komu pozabila poslati čestitko in so vse kolikor toliko lične čestitke že pošlje, pa znamke tudi.... Da ne govorim, kako so tiste unicefovke z večjezičnimi napisi in nečitljivimi podpisi poslovnih partnerjev vedno letele direktno v koš. Sem si mislila, okej, dobro delo je že narejeno, denar bo šel za otroke, je pa totalno škoda moje energije, da bi dešifrirala, kdo se je na tole podpisoval z levo nogo pri dveh zdravih rokah... In bila kar nekaj let edina, ki si na pisalni mizi ni postavljala "oltarčka" iz prazničnih decembrskih čestitk (eni moji sodelavci to še zdaj počnejo in potem imajo to skladovnico na mizi do svečnice, ko naj bi se, baje podirala smrekica) Potem sem nekaj let pošiljala elektronske voščilnice. Pa so mi tisti animirani božički malo postali preveč. Zadnjih nekaj let pa sem našla format, ki mi "fits like a glove" - oliti - ustreza. Enkrat proti koncu leta, ko se misel zbistri, napišem en srednje dolg tekst, ki se mu reče "praznična poslanica" in v njem malo reflektiram, kaj se je zgodilo, kaj je pomembno in kaj ni, pa malo se zafrkavam iz profanosti vsakdanjika......in to odpošljem tistim, za katere menim, da jim bo to kaj pomenilo. In odzivi so precej dobri, boljši kot sem si sploh upala kdaj pomisliti. Pa simpatično mi je, ko mi potem kdo sredi leta vpraša, če bo letos tudi praznična poslanica in da ima shranjene vse, ki jih je od mene že dobil/a. Skratka, želim, da vsak najde tak format voščila, ki njemu najbolj ustreza. Če je pa še njegova/njena lastna kreacija, toliko bolje. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

19. nov 2008 17:57

Jeb* ga, Vendy, ti pišeš, jaz pa pečem in talam naokoli, ker doma itak nihče ne je piškotov. No, nečak in nečakinja suneta cimetove zvezdice še med sušenjem, in to je tudi vse...

Sicer mi je pa za novoleto všeč tole (nimam pojma, kdo je napisal):Naj bo srecno, lahko malo gresno. Naj bo ocarljivo, iskrivo, igrivo. In malce nagajivo. Naj bo norcavo, bahavo in zdravo. Z malo bridkosti, veliko sladkosti, a najvec modrosti.   

In pa tole, ampak tako, za prebrat:V Zrnu peska videti cel Svet in Nebo v Roži na poljani, Večni čas imeti v hipu ujet in Neskončnost obdržati v dlani.  William Blake, Slutnja nedolžnosti

Mamamia

mamamia

planet_food  

član od: 22.4.2005

sporočila: 81

19. nov 2008 19:50

No, bom še jaz pristavil svoj lonček modrosti. Sledeče voščilo sem prejel po mobitelu ter je zaradi vsebine namenjena bolj kot sms sporočilo družini ter prijateljem: "Vsem, ki mi niso poslali novoletne čestitke, naj se podre jelka, Dedek Mraz naj se jim poserje na štedilnik, bolhe naj jim požrejo psa. Vsem, ki ste mi želeli vse naj v 200_ pa sporočam, da se ni nič uresničilo in naj mi za 200_ raje pošljejo gotovino. Kljub vsemu, vse naj naj ..." Obenem me zanima, če kdo pozna kakšno spletno stran, kjer bi bila voščila v angleščini in kakšnih drugih jezikih. Lep pozdrav planet_food Sporočilo je spremenil(a) planet_food dne 19. nov 2008 23:23:58

marmeladka  

član od: 15.1.2005

sporočila: 258

19. nov 2008 21:17

Planet-food,temu verzu sem se pa do solz nasmejala in si predstavljala,kako bi se vsej vesolni zlahti zamerlal,ce bi jim letos poslala nekaj takega. Lep pozdrav marmeladka

planet_food  

član od: 22.4.2005

sporočila: 81

19. nov 2008 21:45

marmeladka, tudi jaz sem se do solz nasmejal ko sem ga dobil. planet_food

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

19. nov 2008 22:30

Še ene par zanimivih iz prejšnjih let :)

Preden zaide sonce v letu 200_

Preden spomin zbledi

Preden omrežje crkne

in preden se ga tolk napijem da zgubim telefon

ti želim srečno 200_

Novoletni coctail:

Sestavine: odmerek modrosti

kanček norosti

kozarček zdravja

ščepec nagajivosti

veliko ljubezni

Dobro premešaj, dodaj še veliko žlico smeha in za najboljši učinek uživaj vsak dan v letu 200_

Kar bilo je dobrega naj se nadaljuje

kar bilo je slabega naj se oddaljuje

Naj sreča, zadovoljstvo vsak dan vam cvetijo

Naj ves čas smeh in zdravje v očeh vam žarijo.

Leto ki prihaja uspešno naj bo, plodno delovno okolje, pa kar se da ugodno.

Še najbolj pa le lastne želje naj veljajo,

večji vpliv na vaše življenje naj imajo.

Želim ti: da v letu 200_ počiš od zdravja, utoneš v sreči,

se spotakneš ob zanko ljubezni in padeš v morje uspehov.

Srečno in uspešno 200_

Naj leto 200_ nakloni:

mirno morje ljubezni

globoko jezero radosti

žuboreč potok izobilja

kipeče slapove zdravja

in doseganje ciljev na širokem oceanu življenja.

Želim ti da z letom ki prihaja ravnaš kot s čokolado ...

odvij, zagrizi in uživaj ...

Naj bo sladko 200_

V Novem letu ti ne želim prav nič,

ker si želiš že sam preveč in ne me pol j****,

če s ti kaj ne uresniči.

Na koncu leta pogledam vseh 365 porabljenih kondomov, se nasmejim ...

nato jih pretopim in iz njih naredim gume za avto - nanje napišem GOOD YEAR :)

Davčni urad RS, obvestilo:

vsi, ki ste v letu 200_ dosti sexali morate plačati davek na dodatno zadovoljstvo,

ti ne skrbi, saj spadaš v skupino, ki ji vrnejo davek :)

Pravkar smo na vaš transkacijski račun nakazali 365 dni sreče, zdravja in ljubezni. Veliko radosti pri zapravljanju.

ah ja .... pa še bi se najdlo

lp

Pitončica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti