zanima me, ce mi kdo lahko pomaga: rada bi pripravila ocvrto zelenjavo na kitajski nacin, pa ne vem kako. hvala za pomoc, m.
merlo
zanima me, ce mi kdo lahko pomaga: rada bi pripravila ocvrto zelenjavo na kitajski nacin, pa ne vem kako. hvala za pomoc, m.
merlo
16. feb 2003 13:10
Na tanko narezane trakove zelenjave pomakaj v mešanico vode in moke (dodaj tudi ščepec soli) - masa mora biti toliko gosta kot npr. masa za palačinke. Ocvri v zelo vročem olju, zelo na hitro. TanjaG.
16. feb 2003 14:29
Zelenjavo lahko pred cvrtjem namocis tudi v tempuro, ki je sicer japonskega izvora, jo pa uprabljajo tudi na Kitajskem. Tako se bo naredila zares tanka hrustljava skorjica. Najdes jo tudi v nasih hipermarketih na policah z eksoticno hrano. Lep pozdrav, Sonja
17. feb 2003 8:13
hvala obema ;) lep dan zelim, m. merlo
17. feb 2003 13:02
Mešanico dobiš na policah eksotike, je rdeče barve, ime : >tempura moka<, cena cca. 250 SIT, je za 1/2 kg zelenjave....odličan za svežo čebulo, korenje papriko,meso....navodila na vrečki rabiš le h.vodo.... v osnovi je tako kot je napisala TanjaG. le rižovo moko vzami ne naše.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pirin kruh s semeni
Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)