18. nov 2008 19:19
O menstrualnih težavah lahko tudi sama nekaj povem. Bolečine so se začele nekje pol leta po prvi menstruaciji, prvi dan menstruacije zgledam tako zelena kot zelena mušnica, podočnjaki temni in do kolen, da ne govorim o tem kakšen je občutek ko misliš da se ti maternica krči na velikost lešnika. Sem precej suha, z normalno prehrano (zadnje leto se izogibam mesu, ga pa še vedno jem), veliko kondicije, nikejr pretiravanj. Približno vem kdaj bo nastopila menstruacija, je redna, vendar pa pred krvavitvijo ni nikoli bolečin. Ko se pa začne, je največkrat joj prejoj. Bolečino spremlja ponavadi bruhanje takrat je višek, v glavni se mi meša. Najboljše je takrat da se zavijem pod kovter, tablete mi ne pomagajo, jih ne jem več, in čakam na boljše čase. Zaspim šele, ko se zmatram od bolečin, po nekaj urah spanja ostane v spodnjem delu trebuha top občutek, če me zebe je bolečina še vedno prisotna v blagi obliki. Zadne 2 leti pa sem imela mesece brez težav, predvsem v toplih mesecih. Postala sem pozorna na prehrano in gibanje. Najmanj težav oz. nič imam takrat ko se na daleč izogibam mlečnim izdelkom, predvsem alpskemu mleku. Zamenjala sem ga s sojinim in riževim mlekom. Izjema je le jogurt, ki ga lahko spijem tudi vsak dan. Še vedno se zgodi, da pozabim na pravila in kakšen teden pijem mleko (včasih mi zadiši, kot otrok sem ga imela zelo rada) takrat lahko vem, da me čakajo bolečine.
trlca