Prosim za nasvet

tyros  

član od: 17.11.2008

sporočila: 12

tema odprta - 17. nov 2008 18:12 | ogledi: 2.499 | odgovori: 11

Pozdravljeni. Sem novinec na Vašem forumu, vendar mi je sam portal poznan in si pri kuhi zelo pomagam z Vašimi res domiselnimi in profi recepti. Imam vprašanje in sicer sem danes v Leclercu kupil " muškatne hobotnice, vendar jih še nikoli nisem pripravljal. Prodajalka mi je povedala, da naj bi bile manj trde kot navadne mediteranske. Povedala mi je tudi recept in sicer kuhaj v kropu pribl. 5 - 10 minut, nato daj na krompir v posodi in daj nato v pečico na 180 st. pribl 35 -40 minut, pokrite v alu folijo. Zadnjih pet minut odkrijem in zalijem z belim vinom in končano.

Vse sem naredil po njenem receptu vendar so bile hobotnice vseeno zelo trde kot guma. Ne vem kje sem zgrešil zato se obračam na Vas, da mi pomagate oz. svetujete kako pripraviti katero koli hobotnico, da ne bo trda. ( po možnosti v pečici ). Najlepša hvala za nasvete, katere bom zelo vesel. Tyros

tyros

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

17. nov 2008 18:21

Večkrat preizkušen recept, po katerem delam hobotnico na krompirju, pravi, da hobotnice ne kuhaš v vodi, pač pa jo daš v posodo brez vode, morda vode samo toliko, da je dno komaj pokrito. Ker med kuhajem hobotnica spusti tekočino. Pustiš 20 minut na srednjem do nizkem ognju, potem hobotnico prestaviš v pekač s krompirjem (pod tega daj še malo čebule, lahko tudi na rezine narezano papriko) in v pečico. Dolij še malo vina in daj v pečico.

Vijolično tekočino, ki ostane v loncu, malce segreješ, dodaj malo olivnega olja, sesekljanega česna in peteršilja ter popra, ter s tem prelij hobotnico kakih 10 do 15 minut pred koncem pečenja v pečici.

Ko sem tako delala hobotnico, ni bila nikdar trda, ne glede na velikost. Tudi "ispod peke" jo delam poleti tako in je vedno mehka "ko puter".

Mamamia

mamamia

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

17. nov 2008 18:25

Delam popolnoma enako kot mamamia. Včasi pa peteršilj zamenjam z rožmarinom. Se pa držim tega, da mora biti hobotnica prej zamrznjena, takšne direktno iz vode v lonec pa še nisem pripravljala. fresh

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

17. nov 2008 18:30

Ja, katka, meni so jih tudi naredili. Sem se takoj spomnila na zadnjo, ki sem jo pojedla, ker je bila noro okusna. Bo treba za vikend popraviti nastalo škodo. fresh

tyros  

član od: 17.11.2008

sporočila: 12

17. nov 2008 18:59

Hvala mamamia in fresh za recept in seveda tebi katka za dobrodošlico na portalu. Madonca, ste pa hitri z odgovori. No, pa saj se bom počasi navadil. Očitno je brzina vaša vrlina. Hvala še en krat, Tyros tyros

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

17. nov 2008 19:33

Veliko užitkov med nami ursula-ce

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

17. nov 2008 19:35

Ko boš naslednjič kupoval muzgavce povprašaj od kod prihajajo. Navodila, ki si jih dobil veljajo za jadranske hobotnice, pri atlantskih, pa bo treba čas kuhe podvojiti. Ta, da so jadranske hobe in muzgavci bolj žilavi od atlantskih pa je iz trte izvita. ati zlati

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

17. nov 2008 21:44

Pa soli jih šele na koncu .

nola

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

17. nov 2008 22:55

Jaz pa olupim kakšno kilo krompirja, ga narežem na velike kose, dam v večji lonec, zalijem z vodo, dodam par strokov česna in petršilj, na vrh hobotnico ali več muškatnih hobotnic in dam kuhat. KO zavre še solim in kuham toliko časa, da je krompir kuhan. Potem vodo odcedim, krompir in hobotnico narežem na koščke, dodam svež česen in peteršilj, sol, poper in olivno olje in najboljša (vsaj za nas) solata je narejena. Do zdaj hobotnice niso bile še nikoli trde, ne tiste pravkar ulovljene ne tiste iz ribarnice, kaj pa vem, mogoče imam pa tako srečo;) matilda

zima13  

član od: 27.3.2008

sporočila: 202

18. nov 2008 6:42

Mamamia pa daš tako kuhat zmrznjeno hobotnico ali jo prej odtajaš? zima13

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti