Zbrala sem korajžo in začela doma peči kruh. In prišla sem do velikega problema. Ne vem , kako naj zamesim testo .Ali naj dam več tekočine in potem dodajam moko, ali naj dam najprvo vso moko in potem zlijem kvas in vodo ? kako to naredite vi ? In kakšno testo naj bo - bolj trdo ali bolj mehko ?
Peka kruha - brez avtomata
13. feb 2003 16:01
Tekočina v moko. Testo mora biti bolj trdo, ker se kruh razteče če je premehko. Moja izkušnja: vaja dela mojstra.
13. feb 2003 17:12
Jaz pa raje dodajam moko v tekocino. LP, R.
13. feb 2003 18:35
Očitno je vse stvar navade. Jaz dodajam tekočino v moko. In ko sem prvič spekla kruh, je bil tak, da če bi ga komu vrgla v glavo, umre na mestu. Sedaj, po nekaj letih, pa je moj kruh "zakon"- pravijo mulci. Radi imamo namreč visok kruh in točno tak mi uspe - včasih ha,ha.. Veliko uspehov pri peki! Tina
14. feb 2003 9:51
Jaz tudi dodajam tekočino v moko. Prvič sem pekla kruh kar po navodilih s papirnate vrečke polnozrnate moke, pa moram reči, da je zadeva uspela. Najraje pa ga pečem v tistih podolgovatih modelih. Sem pa naredila tako packarijo s kvasom, je skoraj skipel, tako da zdajle raje uporabljam suhega iz vrečke. Stvar izbire... Čau bau, Loni
21. maj 2003 10:42
Da se še jaz pohvalim! Tudi jaz sem spekla kruh, sicer samo iz 1/2 kg moke, ker ni bilo ziher ali bo kaj iz njega ali ne. Pekla sem pa ga na isti način kot Loni. Me pa zanima ena stvar. Kruh ki ga kupiš v trgovini z oznako zdravo življenje ali nekak tak, je bolj črn. Kakšno moko uporabijo? Ali je to mogoče graham moka ali kaj? vesna š.
21. maj 2003 12:08
Uporabljajo kamuflažo, zato da nas malo nafarbajo... Lahko probaš kar s projo ali kakim drugim "naravnim" barvilom. Smo enkrat na forumu o tem že diskutirali. Čau Loni
21. maj 2003 21:38
Na 1 kg moke gre ena kocka kvasa. Sama ga vzhajam v lončku in vzhajanega dodam moki. Potem pa po potrebi prilijem mleko. testo za kruh je malo bolj trdo kot za potico. Včasih ga spečem v okroglem modelu kot hlebec, včasih v pekaču...., kar je pri roki. Sem že poskusila koruznega - se malo bolj drobi in je kmalu suh. Ajdovega - tudi dober. Drugače pa kar iz navadne moke. Potem ga pa pred peko namažem z jajacem ali olivnim oljem, včasih pa pečenega namažem z oljem.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Bovla po kitajsko
Slivove rožice