12. jul 2023 17:58
No , toča pred enim tednom mi je do konca scufala solato in radič. Solato sem že pobrala in namesto nje, posejala 8 vrst radičev, ki tudi prezimijo, danes bom pobrala tudi scufan radič, še današnje neurje ga je dodobra zdelalo. Ker mi je prvi fižol-Berggold prišel ven samo na treh mestih, sem takoj danes odšla v KZ in ga še kupila, kajti tam, kjer je bil radič, ga bom še enkrat posadila. Ta fižol je res dober. Sem pa po moje naredila veliko napako, kajti od neke gospe, sem dobila semena fižola, dejala je, da je dober in zgodnji, nisem pa sigurna, če je res stročji fižol. Je res prišel hitro iz zemlje,vendar sedaj kar raste in raste, nikjer cvetov, kot, da je preklasti in bo potrebno nujno dati prekle. lepo delajo plodove, ampak, če pade zaradi dežja cvet stran, potem tudi plod zgnije. ,drugič posajene, so lepe in tik pred cvetjem. Sem pa dala danes v zemljo, v gredo, kjer je bil najbolj aktiven, to zadevo, bom videla, če bo kaj pomagalo: Pa s pepelom bom posula fižol, ki so ga že napadle uši.
https://www.eurogarden.eu/sl/KMETIJSKA-APOTEKA-ZATIRANJ
Čeprav sem bila zelo skeptična , glede na vreme in točo, je na njivi še kar v redu, ampak glede na res čudno poletje letos, se ne bom preveč hvalila.