16. jun 2018 5:31
Sem ravno včeraj pod večer populila plevel in malo okopala okrog paradižnikov, paprike, melancan in zelja. Saj ne vem kaj naj rečem - bučk za izvoz in prav tako kumar. Paradižniki tudi lepi. Paprike vse ob istem času nasajene na isti gredi - ene velike, druge majhne - vse pa cvetijo in tudi zaroda je že kar nekaj. Melancani pa majhni in s prvim zarodom. Ta vikend bomo jedli prvi stročji fižol . Zelje vse "načipkano" od polžev - čeprav smo ga 2x špricali. S solatami pa je križ -sedaj sicer imam še nekaj prve solate, ki pa kaže veliko željo, da ušla v cvet. Ta, ki sem jo sejala pred dvema tednoma pa mikroskopsko majhna na eni gredi - druga greda pa spet ni prišla ven - sorta salad bowl (pa sem za drugo setev kupila novo seme). Tudi radič nekako nikamor ne zgane O korenčku, petršilju, poru in blitvi ne bi izgubljala besed - katastrofa - suho, majhno, naluknjano - brez veze. Je pa kljub dežju ponekod precej mokro (tam kjer je dobro zaraščeno in so velike rastline), tam kjer pa ne, pa že kar suho - vsaj pri vrhu, ker je pri nas kakšen dan ali dva nekaj pihalo in se takoj pozna.