13. jun 2018 21:02
Pozdravljene! A mogoče katera ve, zakaj bučke nastavljajo samo moške cvetove?
13. jun 2018 21:02
Pozdravljene! A mogoče katera ve, zakaj bučke nastavljajo samo moške cvetove?
13. jun 2018 21:09
Bučke: preberi na spletu o vršičkanju ali pinciranju buč. Bolj natančno je razloženo.
13. jun 2018 21:11
terlikar 1 je napisal/a: |
Pozdravljene! A mogoče katera ve, zakaj bučke nastavljajo samo moške cvetove? |
To je pogosto na začetku, kasneje se razvijajo oboji. Pa, saj se dajo tudi tu koristno in slastno poorabiti, dokler ne bo bučk.
14. jun 2018 14:45
Hecno, pri sebi že par let opažam, da se pri cuketah najprej pojavi precejšnje število ženskih cvetov, šele čez dobrih 14 dni ali še kasneje jim sledijo prvi moški. Prve bučke zato odpadajo, ker niso oplojene. Ravno obratna je situaija pri lagenarijah.
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 14. jun 2018 14:46
14. jun 2018 15:01
Moje so letos presenetljivo “poparčkane” - vsaj en moški cvet se vedno najde, da jih lahko ročno poprašim. Je tako vsaj enkrat večji pridelek, ki pa zahteva tudi več dognojevanja saj rastline precej izčrpajo plodovi.
14. jun 2018 19:48
JAZ IMAM PA TOLIKO PLEVELA,DA SE VEN NE VIDIM.Ko je bilo še kar vreme,smo pospravljali seno in sem zamudila,potem pa vsak dan dež in še danes je mokro,prava džungla.Ali se dobi kaj za pošpricat,če ne sem dobra za 14 dni,potem pa še en konec sena.LP
14. jun 2018 21:19
Špricaš lahko ampak potem boste pa strupe jedli...
14. jun 2018 22:42
Jaz imam pa začuda na bučkah letos že plodove in tudi na kumaricah. Lani pa je bilo obratno in so bili sami moški cvetovi na začetku. Plevela za izvoz, sem danes par hobokov napolnila, da sem oplela, pa še nisem do konca...Noro ...
15. jun 2018 5:16
Poleg plevela še nalivi dežja,toča,polži,ptiči,srne......Noro leto!
15. jun 2018 5:46
dvorana je napisal/a: |
JAZ IMAM PA TOLIKO PLEVELA,DA SE VEN NE VIDIM.Ko je bilo še kar vreme,smo pospravljali seno in sem zamudila,potem pa vsak dan dež in še danes je mokro,prava džungla.Ali se dobi kaj za pošpricat,če ne sem dobra za 14 dni,potem pa še en konec sena.LP dvorana
|
A pokositi/požeti plevela ne moreš? Imaš kaj materiala za zastirko? Če nimaš polžev precej plevela zamoriš tako, da ga na debelo prekriješ z listjem, slamo, starim senom. Zlasti listje ga učinkovito zamori tudi, če plevel pred nasipanjem listja samo potlačiš. Z izjemo slaka in regačice. Ta dva sta neuničljiva.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Srbski pasulj
Debeli špageti s poletno zelenjavo