23. avg 2016 13:13
Če bi želeli poizkusiti rešiti vsa živa bitja, je treba pričeti na vrhu, ukiniti industrijo, transport, izkopavanje dragih kamnov, kjer se uniči ogromno živeža, prenehati s sečnjo drv, prenehati segrevati domove in zmanjšati človeško populacijo, naprimer na način, kot jo imajo uvedeno na Kitajskem. Nazaj k naravi. Hodili bomo peč in ročno obdelovali površine. Ukiniti odlaganje smeti v morje. Na to kdo pomisli? Kaj se tam dogaja? Kako žival trpi?
Vem, da sem s tem vplivala na okolje, sem pa pomagala materi, da se ji kaj ne pripeti, ker ima tako močno alergijo na pike, torej najbolje da pusti rast gnezdo in s tem ogrozi še ostale vrtnarje okoli.
Nič ne rečem, lahko da so mirna bitja, ampak če sedi na nekem listu, ko ga primeš, se brani, samo primer.
Vem, kaj je tvoj point. Zavarovanje živali. Ampak treba se je potem zavzemati, da niti ena njiva ne bo nikdar več poškropljena, ker tam je mnogo organizmov. Da ne bo niti eno drevopodrto, ker mogoče na njem gnezdi ptica, itd itd.
Sama zelo redko kupujem kemikalije, tudi dom čistim tako, da če kupim čistilo, ga uporabljam redko, raje kis za vlaganje. A tudi če bi poklicala strokovno pomoč, bi oni ravnali, kot sem jaz. Šlo se mi je zavarovati sebe in ljudi okoli mene.
Razumem vse, rada imam naravo, zgrožam se, kaj se dogaja z njo, kako eni delajo z njo. In ravno mene si našla z zagovarjanjem narave in njenih bitij.
Treba je imeti rad ljudi in živali. Pa mnogi pogosto pozabljajo na ljudi.
Žal sem bila dolga z zapisom, žal je tema speljana izven glavne tematike, ampak našla sem nasvet in hvala, sem ga dobila.
Lp.
NutellomAnka