13. maj 2012 9:38
Ma saj bom na novo posadila ampak sem bila tako ponosna na vrt, kaj češ punca iz bloka je prišla na kmetijo in sedaj imam tako veselje do dela na vrtu, njivi... Najbolj mi je bilo hudo, ko me je včaraj hči prosila, da ji pripravim špinačo, ker je bila res lepa, velika in ker sem kuhala že drugo sem rekla, da bomo špinačo pripravile danes, eh zdaj je pa samo eno stlačeno preluknjano listje na vrtu in ona danes joka, kako je špinača boga.
Letos imajo tudi otroci vsak svojo gredico in mlajša hči ( 5 let) tako čuva svoje redkvice, solato in korenček, da jo je kar veselje gledati, vsak dan gre v kontrola, koliko je kaj zrastlo, če je treba zaliti, pa da vidiš kakšno paniko je naredila, ko je videla bolhače na redkvici in zdaj se sekira kako je bogi njen vrtiček...
Včeraj sem se najbolj ustrašila za naše teličke, ki so se pasle zunaj, se je kar naenkrat pooblačilo, še dobro, da so navajene, da ko jih pokličeš takoj pritečejo iz pašnika v štalo, bog ve kako bi se revice prestrašile, če bi jih dobila toča.
Ja res si bo treba omisliti protitočno mrežo.
Anaeva sneg , samo še tega se mi manjka...
Ali mislite, da se bo kaj obrastlo čeprav so listi (solata, peteršilj, česen, čebula, malancani, zelje, brokoli, ohrovt, cvetača, pesa, redkev, fižol, špinača), zelo poškodovani, ranjeni? Ali je bolje, da populim in posadim na novo?
jade