18. maj 2011 6:43
proxima, povsem korekten je izraz "polžja lupina", polži so mehkužci z eno lupino, školjke z dvema. Hišica je pa ljudski izraz, ni strokoven.
rimljanka
18. maj 2011 6:43
proxima, povsem korekten je izraz "polžja lupina", polži so mehkužci z eno lupino, školjke z dvema. Hišica je pa ljudski izraz, ni strokoven.
rimljanka
18. maj 2011 10:34
mlete školjčne lupine je možno tudi kupiti v kakšnih zadrugah,tako da ni treba iskati polžjih hišic.Te naj raje ostanejo za domovanje kakšnemu pajkecu.
antonija7
18. maj 2011 11:11
zakaj bi kupovali mleter školjčne lupine, saj lahko preprosto kameno moko, skoraj zanesljivo je bistveno cenejša. V marsikaterem kamnolomu jo prodajajo, vem, recimo za Verd in Zidani most.
Pajki pa ne domujejo v polžjih lupinah.
rimljanka
18. maj 2011 16:03
Ajaaaaaaaaaaaaaaaaa prazne... Jaz sem pa študirala kako za vraga polže prepričaš, da grejo ven...
jade
18. maj 2011 21:00
Ma jade, prav si ti razumela, to je proxima neki narobe razumela: pred polža postaviš jajčno lupino, se mu zdi imenitna in zapusti svojo hišicio in gre v jajšno, ti pa hop ...................in imaš paradajz.
ežoj
19. maj 2011 14:32
Mislite, da ne bi veljalo, če bi za kakšen dan zdrobljene jajčne lupine namočila v vodo in nato z njo zalila paradajzove sadike?
19. maj 2011 16:56
Glede na to, da apnenec v vodi ni topen, ne bo kakega posebnega haska. Zakaj jih pa ne bi kar posula?
Mislim pa, da v večini naših vrtov ni problem razpoložljivost virov kalcija, ampak vnso kalcijevih ionov v rastlino v času vročine. Kolikor se spomnim, je tako nekakpo pisala Miša Pušenjak. Zato pomaga foliarno dodajanje, skratka, listna gnojila.
rimljanka
20. maj 2011 12:35
Jaz sem pa letos prvič kupila cepljen paradižnik in ga bom postavila na balkon. Vaše izkušnje, priporočila?
Kar sem se pogovarjala z znanci in sodelavci, eni so nadvse zadovoljni, eni pa ne.
Teka
20. maj 2011 16:42
Teka čim večji lonec in redno zalivanje in dognojevanje!
Lansko leto je imel brat češnjevca napeljanega po balkonu približno 6m na dolgo
polarbear
20. maj 2011 16:47
Kolk zalivat in s čim dognojevat?
TekaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piščančja stegna z miso pasto
Polnjene gobe