23. mar 2010 10:46
O, super, mejacka! Tukaj sicer dobim ogromno azijskih zadevscin, ob sobotah grem najprej na lokalno trznico, potem pa se v korejsko trgovino, kjer dobim azijski drobnjak, pak choi, bok choi, itd. Ampak bo super, da bom imela malo zelenjave tudi na balkonu, ker zelo pogresam svoj vrt. Sem blazno uzivala v obdelovanju. Skoraj mi ni bilo lepsega kot sedeti ob robu vrta in gledati mojo zelenjavco, kako lepo raste. da o okusu sploh ne govorim. Odrasla sem z domaco zelenjavo in ko sem dobila priloznost imeti svojo v Ljubljani, sem bila presrecna.
Se priporocilo vsem clanom od mene- katalonski radic. Prvic sem ga jedla v Italiji in se zaljubila v to zelenjavo. Uspeva brez vsakega problema in je krasna zelenjava. Rahlo grenka sicer, a vseeno zelo okusna. Pripravi se ga podobno kot blitvo, kratko duseno s cesnom in olivnim oljem. Nora kombinacija pa je preprosto dusen z zares dobrim oljem in cesnom na pireju iz boba. Je se lahko tudi v solati, pripravljen podobno kot radic ali regrat (tudi izgleda kot gigantski regrat). Uspesno sem ga dusenega tudi zamrznila. Zelo hvalezna zelenjava. Semena se dobijo v Kaliji.
Poskusite tudi tajsko baziliko, ki ima cisto drugacen okus od navadne bazilike. Vredno imeti rastlinico ali dve.
fresh