21. avg 2019 21:32
Anemiilat, Cila hvala za namige. Likerček je že v steklenicah in pravijo, da je odličen. Sicer pa jih shranjujem v skrinjo. Bodo za v jogurt, polivke, strjenke... Bom pa poskusila, če bi nam bile všeč tudi kot polnilo za cmoke.
21. avg 2019 21:32
Anemiilat, Cila hvala za namige. Likerček je že v steklenicah in pravijo, da je odličen. Sicer pa jih shranjujem v skrinjo. Bodo za v jogurt, polivke, strjenke... Bom pa poskusila, če bi nam bile všeč tudi kot polnilo za cmoke.
22. avg 2019 6:30
noemi, če ti to uspelo kakšno steklenico likerja prihraniti do zime: zelo paše namesto ruma v čaju, ko prideš iz mraza. Problem je le v tem, da je "zelo hlapljiv"
23. avg 2019 17:22
10. sep 2019 17:28
Danes sem pobrala zadnjo , drugo mehko solato, mož mi je gredo dobro prelopatal, nato pa sem takoj posejala isto vrsto semen-7 vrst radiča, ki ga že dva meseca jemo, sedaj so že luštne glavice, ki jih z velikim veseljem režem. Nisem si mislila, da je tako super, imeti svojo njivo , na kateri mi je do sedaj lepo uspelo vse, kar sem posejala in posadila v zemljo. Srčno upam, da bo še dolgooo v jesen takšno vreme, da mi bosta naredil še dve vrsti stročjega fižola,ki oba veselo cvetita, prvi fižol jemo,tudi še cveti, vendar zori bolj počasi, saj je na senčni strani, senco pa mu dela tudi topinambur, vem,da je zelo,zelo zdrav, ampak bo moral drugo leto na drugo lokacijo. Rumene se tudi debelijo, naslednji teden jih bomo lahko že jedli. je lep,upam,da se redi, motovilec je tudi gost, drugi, ki sem ga posejala, je tudi zunaj, pa peteršilj tudi, sem ga res pozno sejala, samo za probo, ker sem še našla malo prostora na njivi. Skratka, čudovito se je vsesti na klopico, nasproti njive in skoraj vsak dan opazovati, kako rastejo pridelki. Na njivi imam osem zelo velikih gred, ki jih bom naslednje leto , če bo vse po sreči, najverjetneje prelovila in bom lahko posejala in posadila še več vrtnin.
10. sep 2019 20:04
Uživaj! Jaz tudi rada vrtnarim.
10. sep 2019 20:58
Naj ti lepo uspeva!
11. sep 2019 9:39
Lepo je gledati, ko ti vse uspeva, uživati v okusih domače zelenjave, pa še sprostiš se.
11. sep 2019 16:07
Ja, res je lepo opazovati, ko se trud poplača. Ko vse lepo raste.
11. sep 2019 17:57
Hvala vsem
11. sep 2019 18:04
johana zelo lepo. Drugo leto pa, ko boš sadila in sejala prej pa bo še več pridelka.
Pri nas smo letos pridelali ogromno zelenjave - nekatere je več, druge manj a še vedno dovolj za nas. Vesela sem. Danes je nastalo še 19 stekleničk paradižnikove mezge - najbrž zadnje letos, ker je nekaj sadik paradižnika že zajela plesen in ga bo ostalo le za sproti.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tarte tatin z jabolki
Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem