17. maj 2014 23:16
Hvala ti za odgovor, ja za tako veliko družino se pa splača imeti vrt,čeprav mi je danes mami razlagala,kako so sadike in semena draga. Če imaš svojo hišo, potem res zraven paše tudi vrt, no ti imaš kar veliko njivo. Po mojem vrtičkarji vsak dan ogledujete, kako raste,saj ste vložili ogromno truda,pa skoz je treba še kaj popleti, zalivati itd. Moja mami je zelo žalostna,kadar ji toča sklesti pridelek,pa čeprav nima veliko,bogi tisti,ki imajo veliko pa so potem ob ves pridelek. Če imaš svoje,saj veš kaj ješ in da je pridelano s tvojimi rokami,sploh če je bio. Tudi sama sem hotela imeti malo vrta, ampak imava parcelo daleč stran od stanovanja in če bi vsak dan hodila tja, ni računice, pa še drugi pokradejo slišim od sosedov,ki imajo vrtičke oddaljene od blokov. Mislim pa, da bodo ljudje,ki imajo svoje vrtičke še več sadili,saj so teški časi in je tudi zelenjava postala v trgovinah in tržnicah zelo draga,če pa kupiš v trgovini je izvor iz vseh drugih držav,samo ne iz Slovenije, ubogi mi potrošniki. Zato pa sem vesela,da že eno leto dobivam zelenjavo od naših kmetov, posredno od nečaka,ki se s tem ukvarja in pravi,da ima vedno več naročnikov,saj smo res začeli resno razmišljati o izvoru sadja in zelenjave. Me pa zelo žalosti,da dobre pridelke iz Slovenije izvažamo,sami pa uvažamo pridelke iz Španije, Italije, Afrike itd. Ravno danes je mož prinesel paradižnik iz trgovine-pač se nam je zahotel, pa nima nobenega okusa, saj je lep, ampak ni to to. Bomo kar počakali,da bo dozorel slovenski,čeprav ste ga vrtičkarji šele posadili. Srčno upam, da ne bo letos kakšnih hudih neurij,toče ali prehude suše,da bosta zelenjava in sadje lepo obrodila, ampak to ni več v naših rokah, podnebje in vreme se zelo spreminjata,kriv pa je spet človek.
mopsika