16. avg 2015 13:41
vikica je napisal/a: |
Končno se je pričel lepši del vrtnarjenja... pobiranje plodov. Vsega je dovolj, več kot dovolj; kumarice, paradajz, paprika, fižol, čebula..... Kdo je sedaj lačen .... ne morem drugega reči.... kot, da je len. Tudi, če sam nimaš vrta, ima sigurna katera od sosed kakšne viške. Tudi sadje leži povsod.... jabolke, breskve... Seveda se lahko šopirim, ker živim na podeželju (majše mesto). Rada delim s tistimi ,ki nimajo..... si pa tudi menjavamo, eni imamo dovolj kumar......, drugi preveč sadja.....in tako imamo vsi vse...
|
Mi imamo tudi kar nekaj pridelka, le pri fižolu je kriza. Baje manjka kalcija.Upam, da bo zadnji posajen boljši.
Sem pa sedaj po 14 dneh z morja, sem brez solate, pol zelja posajenega sta hči poruvale, ker je bil gnil, požrt. Nista vešči del, zalivali pa naj bi....Lani pa sem imela krasne glave...
Najbrž polži, gosenice. Zdaj pa ne vem, a naj še kaj posadim zelja- je prepozno?
Krompir je bolj droben, ene par kumar je rjavih, paprike upam,da se bodo še obrasle, korenje je požgano od sonca, bučke pa kar delajo. Zelena je drobna, najbrž bo treba malo pognojit vse skupaj.
Endvija kar dobro dela, pa radič tudi, glede na prazno gredico bom morala še kaj solate posadit. Pa motovilec.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi