24. jun 2016 5:40
Porežemo česnu in tudi čebuli tudi mi nastavke cvetov, ker gre sicer energija v cvet namesto da bi debelil čebulo - tako so me naučili, Trenutno imam belo čebulu, ki ima sicer lepe debele čebule, vendar še zelo zeleno steblo, tako da jo je še za pusti. Česen, ki je pred kakšnimi desetimi dnevi začel rumeneti , vendar steblo ni še povsem suho. Če ga želimo spuliti se največkrat gornji del odtrže in izgleda, da ga bomo morali konkretno izkopati. Oboje je bilo sajeno jeseni.
Spomladanska čebula pa nekako ne zgane nikamor, čeprav je bila sajena ob pravečm času, večkrat opleta. Je pa zaradi stalnih padavin in močnih nalivov v preteklih tedni zemlja pravi beton, pa še zelo ilovnata je.
Sploh je letos eno čudno leto, nnajprej do udarili polži in moča, sedaj pa bo izgleda suša. Spet smo obrnili pol vrta - letos že drugič in spet sejemo solato, endivjo, petršilj (spomladi sejan mi je porumenel in dobesedno izginil), posejala bom še enkrat blitvo (sejana pred enim mesecem je pikasta in ničeva), presadila bom por.
Ne vem ali bi spulila in na novo nasadila papriko in jajčevce v vrtu, ker so sadike bolj revne, sem jih pa sedaj ponovno oplela in upam, da bo nekaj.
V njivi sejane vrtnine - rdeča pesa, korenček, petršilj, paprika, jajčevci, grah in stročji fižol so v redu, tudi ena solata lepo raste pa krompir je zelo lep , zgodnji tudi zelo debel in okusen.
tedyka