29. nov 2022 19:02
Rabitz mreža bi bila primernejša. Armaturna se ne krivi dovolj.
29. nov 2022 19:02
Rabitz mreža bi bila primernejša. Armaturna se ne krivi dovolj.
30. nov 2022 11:36
Trixi je napisal/a: |
Lahko daš na obstoječo solato loke čimbolj skupaj in nizko in termo -zimsko kopreno. Meni je na tak način prezimila ledenka. |
Koliko nizko ukriviti loke in ali ni nizka postavitev (sneg ne more zdrsnit dol) nevarna da vseskupaj potlači sneg? Lok iz fiberglasa ima ovalno obliko z dimenzijo 6x10mm.
Nisem še bil pozoren da bi kje videl kako so postavljene armaturne mreže za toplo gredo. Mislim da pri mreži z žico debeline 5 mm možakarji ne bi smeli imeti večjih težav s krivljenjem. Naredit je treba pripomoček za krivljenje. Več časa bi vzelo krivljenje vsake žice posebej. Preverim v trgovini z gradbenim materialom
10. jan 2023 17:41
Tist da bi zvijal gradbene armaturne mreže je res prehuda. Trgovka je morala imeti v mislih posamezne palice iz katerih se vari armaturno mrežo. Palice sem opazil v gradbeni trgovini zraven armaturnih mrež. Ker je palica groba ne bi smelo biti težav s privezovanjem/pritrjevanjem ostalega.
22. jan 2023 7:53
Lani sem pridelala nekaj šalotke. Za seme bi letos uporabila kar to. Zanima me, če za šalotko prav tako velja pravilo, da se uporabi čimmanjše čebulice (pri navadni čebuli-večje grejo prej v cvet), ali lahko uporabim tudi večje?
22. jan 2023 8:28
Vedno uporabim srednje.
22. jan 2023 9:21
Hvala
22. jan 2023 17:32
Jaz jeseni sadim samo belo čebulo za spomladansko mlado čebulo. Če se jo pusti gre v cvet.
Spomladi čebulček in šalotko. Vedno izberem čimbolj debele. Te ne gredo v cvet.
22. jan 2023 18:38
Saj šalotka ne gre v cvet.
Eta, maja sem za hec na pusto zemljo, tik ob betonskem robniku posadila kake pol vrečke šalotke, roza podolgovate, slovenskega pridelovalca, ki jo za hrano, v mrežicah prodaja Hofer. Pridelala sem krasno šalotko, sem bila čisto presenečena. V trgovini sem videla, da je ena pognala zelena lista, pa sem kupila, brez pričakovanj.
Letos ponovim, s precej večjo količino.
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 22. jan 2023 20:32
22. jan 2023 19:18
rimljanka je napisal/a: |
Saj šalotka ne gre v cvet. Eta, maja sem za hec na pusto zemljo, tik ob betonskem robniku posadila kake pol vrečke šalotke, roza podolgovate, slovenskega pridelovalca, ki jo za hrano, v mrežicah prodaja Hofer. Pridelala sem krasno šalotko, sem bila čisto presenečena. V trgovini sem videla, da je ena pignala zelena lista, pa sem kupila, brez pričakovanj. Letos ponovim, s precej večjo količino. rimljanka
|
To šalotko iz Hoferja tudi jaz večkrat kupim, pa jo bom še jaz posadila .
23. jan 2023 8:10
Še jaz poskusim. Vsem hvala
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Srbski pasulj
Moj domači kruh