26. maj 2014 11:33
Danes pada dež in blagodejno zaliva mojo zelenjavo.
Lepo mi raste solata, rukola, jagode, grah, čebula, paprika, krompir (ga že kopljemo) peteršilj (ki ga imam za izvoz za razliko od majarona in bazilike, ki sem ju že trikrat sejala)vse vrste rožice, začimbe in dišavnice,, zelje ima že glave, koruza in fižol sta tudi že prav lepa. Paradižnik je tudi še lep in zdrav (ga špricam z naravnimi pripravki), korenja bo upam veliko, prav tako rdeče pese. Čakam, da ven pridejo še bučke in listni mangold in še kaj... Tako je na mojem vrtu.
Na naši njivi (do nje je kak kilometer in je pri sprehajalni poti na barju) pa je žalost, krompirja je prišlo ven kaka polovica, zelje so mi pojedli in pokljuvali polži in vrani, bojim se, da kar bo ostalega prišlo ven bodo pojedle srne in odnesli pripadniki prečudovitega naroda rase kradljivcev na dveh nogah( beri kradljivi ljudje) in kakor sem videla so si naše pridelke že ogledovali. Resno razmišljam da bi postavila kake pasti ali pastirja, ker vsako leto je slabše in je naš trud skoraj zaman. Imate kak predlog, morda uzkušnje?
lučica