27. mar 2012 15:32
Sončen pozdrav, tako sem utrujena od prekopavanja komposta in izgradnje visoke grede, postavljanja rastlinjaka in vseh pomladnih opravil, da, če bi bilo ves čas tako, potem bi komaj še zmogla. Vsak prosti čas izkoristim za delo na vrtu, sproti si zmišljujem kaj bi bilo še dobro narediti.
Rimljanka, najlepša hvala za link do foruma, tako sem padla noter, da sem se prav težko odtrgala. našla sem veliko zanimivega glede visokih gred in tudi idejo za obrobo. Uporabila sem ostanke laminatnih plošč, katere sem utrdila s paličicami od obrezanega drevja. Super je ker laminat ne razpade, hkrati pa izgleda lično. Uporabljam ga tudi za potke med gredami, ker je lahek za prenašanje, prej sem uporabljala betonske robnike in plošče.
Opazila sem, da se veliko uporabnikov bori s polži. Tudi jaz SEM imela te nadloge za cele trgovinske vreče. Kar sem sejala so mi sproti polizali in spravili so se na popolnoma vse. In potem sem kupila parček račk: indijske tekačice. Imam jih dve leti in polžev ni več. Tudi sosedi mi jih dostavljajo v vrečah in jih pridno pojejo. Prvo leto mi niso jedle nobene zelenjave. Lani pa sem kupila še eno, ki pa je bila križanec še z eno drugo sorto in ta je moji dve naučila jesti solato, fižol, motovilec, kosmulje..., tako, da imam skozi sezono vrtek simpatično ograjen, ker tam ni več polžev. Naokoli pa se lahko sprehajata in čistita zelenice. Na kompostnem kupu sem vedno imela kakšn dva kilograma rdečih polžev, zdaj najdem samo tu in tam kakšnega, pa še to le ob izredno, za njih ugodnih pogojih. račke so lahko zunaj celo zimo, mi imamo ograjene v sadovnjaku, imajo malo hiško, kjer valijo in prespijo. Pozimi jejo koruzni šrot, cca 1 dcl na dan, in pa vodo za piti morajo imeti vedno, na razpolago, da si očistijo kljunček. Te race ne letijo. Izredno so simpatične in se popolnoma udomačijo.
Kupila sem si namakalno, kapljično cev v Lidlu, danes sem sprobala. ČUDOVITO.
Veliko prijetnih trenutkov, na vrtu vam želim. Ajdi
ajdi