6. maj 2011 22:26
Ja ežoj , ognjič ima prav . Vse je odvisno od kolov , od višine , debeline , kvalitete ..... No , če ne verjameš , pa vprašaj še Japaja he , he ...
manca51
6. maj 2011 22:26
Ja ežoj , ognjič ima prav . Vse je odvisno od kolov , od višine , debeline , kvalitete ..... No , če ne verjameš , pa vprašaj še Japaja he , he ...
manca51
6. maj 2011 22:48
rimljanka je napisal/a: | ||
Je to povedal kak strokovnjak in utemeljil? Ker res ne vidim pametnega razloga, da bi bilo to res.
|
Te besede so bile slišane iz ust zaposlene, mislim da iz arboretuma ali botaničnega vrta (ne spomnim se čisto natančno) .... videno in slišano v oddaji Dobro jutro na TVS1 .... utemeljila ravno ni, zdela pa se mi bolj strokovnjakinja kot ne ....
katjushka
6. maj 2011 22:56
rimljanka je napisal/a: | ||
Diplotaxis je to, dvorednik, tudi Rucola selvatica. Sadiko lahko dobiš pri meni, morda celo 2. Se tako razraste, da.... sicer je pa te rastline polna Ljubljana, na vseh zelenicah ob parkiriščih, med voznimi pasovi,.... to, kar kupiš v trgovini kot rukolo je tako ali tako ta, dvorednik. Bolhači pa res največ škode naredijo na mladih rastlinah, kasneje ne več. Ja, pomafga papel, jim zamaši vhode v dihalne poti, pa izsuši jih, tudi uši na fižolu uspešno preganjamo z njim, pa še kalij dobijo rastline s tem, pepel je seveda lesni, to pa tako veš.
|
Jaz imam na vrtu tudi 3 leta stare sadike divje rukole (jih kar pustim jeseni in se spomladi vedno lepo obrastejo ... letos jo jemo že kakšen mesec), ki z leti niso nič manj zanimive bolhačem ... ampak me to ne moti, povem kot zanimivost ... luknje tako nimajo kakšnega posebnega okusa ....
katjushka
7. maj 2011 19:22
Joj, joj ežoj mislim da ti ni pomoči.
Vse so ti že svetovale kulinaričarke, poskusi.
irena66
7. maj 2011 20:03
Ognjič je napisal/a: | ||
Po moje je problem v kolih...moral bi imet kostanjevo kolčje, posekano mora bit pozimi, obeljeno...najbolj kvalitetni so kalani koli, njih konice pa z ognjem ožgane, da dlje trajajo (tudi jagode so večletno dračje)
|
Probleme z jagodami imaš zato, ker se pri gojenju nisi natančno držal napotkov luninega koledarja in splošnih astro in meta priporočil pri vzgoji jagodičnic.
Vidim, da si zgrešil že s količki, za uspešno vzgojo jagod je treba uporabljati le ročno nakalane kole iz robinije, posekani pa morajo biti v noči, ko luna prehaja iz vodnarja v ribi. Luna mora biti na tričetrt polna, sekači pa zvrhano, pomaga, če so rojeni v znamenju kozoroga, najbolj uspešni imajo od tri do sedem sester in cenijo opero.
Tega, da jagode sadiš zjutraj na dan polne lune si se očitno držal, saj so plodovi kar v redu. Listja pa ni, ker si bil ob saditvi najbrž obrnjen proti severu.
Pazi, da jagod ne boš obiral ob delnem ali kompletnem luninem mrku, če jih moraš na vsak način pobrati na tak dan, se v smislu varstva rastlin in zdrave pameti vsaj teden dni prej ali pozneje udeleži kakšnega performansa tandema Eclipse.
Jagod se ne dotikaj niti na mednarodni dan RK, ker bodo v nasprotnem primeru splesnele.
nola
8. maj 2011 20:39
berny je napisal/a: |
Strune so mi požrle celo gredo posajene solate, nasadila semdrugo pa jih spet nekaj leži na tleh, kako naj se jih znebim. |
poslušaj mišo kaj pravi o nekem novem naravnem sredstvu za uničevanje strun:
http://tvslo.si/predvajaj/kako-se-znebiti-str
10. maj 2011 9:35
Sem velika ljubiteljica solate ledenke in sedaj jo nameravam posejati na svojem vrtu. V trgovini je veliko različnih vrst ledenke: katero priporočate?
10. maj 2011 21:26
Sedaj je bolje sejati dalmatinsko ledenko.
martina
10. maj 2011 21:39
Še bolje sorto Kanasta, ne gre zlepa v cvet, okusna je pa tudi.
rimljanka
10. maj 2011 21:47
Jaz pa prisegam na braziljanko . Je zelo okusna krhkolistna solata .
manca51Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veseli tiramisu
Moj domači kruh