12. feb 2019 12:16
Jaz sem papriko posejala danes. Paradižnik pride na vrsto marca, ker hitreje vzkali.
12. feb 2019 12:16
Jaz sem papriko posejala danes. Paradižnik pride na vrsto marca, ker hitreje vzkali.
2. mar 2019 10:01
Vrtnica, jaz sem dan prej kot ti sejala papriko pa feferone, pa še kar čakam da vzklije.Je tebi že? Sem pa včeraj posadila na vrt čebulček.
5. mar 2019 17:13
6. mar 2019 10:58
Ali ima kdo izkušnje z sadikami plezalnih jagod, ki so tako opevane in jih trži Brekos iz Maribora.
Vljudno prosim za vaše izkušnje. Je pa res, da ni vse tako lepo kot se sveti in se bojim ponovno stopiti na led. Hvala in LP.
6. mar 2019 12:00
Ni jagod, ki bi bile plezalke. Verjetno gre za jagode, ki obilno poganjajo živice in če jih proicvezujemo k pokončni opori, dobimo na videz plezajoče jagode. Vprašanje pa je, koliko so rodne, če lep del svoje energije usmerjajo v rast vedno novih poganjkov z lkisti in koliko jim ostane za tvorjenje cvetov in plodov. Lastnih izkušenj pa nimma, ampak tudi z njimi, sem prepričana, bi bil odgovor enak.
7. mar 2019 12:08
Moja soseda jih je imela na terasi pred leti in so bile bujne in dobro obrodile. Meni so zelo zanimive, tudi malina brez trnja, ampak, ker imam zelo sončen balkon mi jagode zaradi vročine ne uspevajo najbolje.
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 7. mar 2019 12:10
8. mar 2019 12:43
Trixi, ali si prav napisala "maline brez trnja"?
Vem, da obstajajo robide, za maline pa še nisem slišala.
8. mar 2019 18:07
Ja, lani sem jih gledala v Merkurju.Sem jih hotela kupit, ampak imam južen balkon, ki v hudi vročini zahteva senčenje in ogromno vode.
9. mar 2019 18:00
Sej maline so na splošno brez trnja. koneckoncev, jaz maline s trni še nisem videla.
lp
10. mar 2019 19:35
Včeraj smo posadili krompir - 3 sorte od zgodnjega, srednjega do poznega, pa nekaj špinače in solate, ker je ostalo še nekaj prostora v njivi ob krompirju - pa bo kar bo.
Prejšnji teden smo posejali v zavetju na vrtu in pokrili s pokrivalko že eno gredico špinače in solate - ta je tudi že vzkalila in se lepo vidijo zelene pikice skozi pokrivalko.
Če bo po sreči, bomo v naslednjem tednu na vrtu posejali še peteršilj, pa korenček, por (za presajanje v juliju), blitvo in radič, ki ga bomo jedli čez poletje. Potem bo za nekaj časa mir, dokler ne bomo čez kakšen mesec, mesec in pol nabavili sadik paradižnika, kumar, bučk, melancan.....
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veseli tiramisu
Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto