20. avg 2009 7:32
V mojem vrtu- njivi,ki ga imam letos prvič, sem pridelala zelo veliko.
Iz 25 kg semenskega krompirja( belini), sem dobila točno 100 kg krompirja. Iz 1 kg čebule, 50 kg.Zelo veliko stročjega fižola, ki smo ga malo pojedli, malo sem ga dala v skrinjo, malo pa sem ga vložila. Sejala sem ga še enkkrat in kmalo bo začel cveteti. Če bo še kaj lepega vremena, ga bomo torej še lahko jedli. Tudi veliko kozarcev kumaric sem vložila. Paprike in malancani so zelo bogati, a še ne dovolj veliki za pobiranje. Zelo sem zadovoljna, ker se je gniloba pri paradižniku ustavila in se ga bomo lahko najedli. Ravno za kuhanje kečapa ga pa ne bo dovolj. Korenje je tako zelo debelo, da jaz takega še videla nisem. Tudi solate smo imeli dovolj, radič pa pridno raste, da ga bomo lahko jedli jeseni. Imam tudi 16 rakljic fižola češnjevca in je tudi kar bogat. Zelje ima lepe glavice, le cvetača in brokoli mi ne uspevata. Tudi bučk je dovolj, le hohakido mi niso uspele. Sem pa posejala tudi repo, pa mi ni obzelenela, jo bom poskusila še enkrat.Res nadvse zadovoljna. Čeprav je bila letina nasplošno povsod dobra. Sem pa oplela res velikokrat in ko je bilo precej dežja, potem razrahljala zemljo.
Teka