19. mar 2014 23:20
Trixi, lahko si pomagaš tudi s temle načrtovalcem: http://www.naredivrt.si/si/.
Blanchy
19. mar 2014 23:20
Trixi, lahko si pomagaš tudi s temle načrtovalcem: http://www.naredivrt.si/si/.
Blanchy
19. mar 2014 23:50
Trixi, dobri in slabi sosedje;
Blitva - dobri sosed - korenček, redkvice, kapusnice
Bučke - " - čebula, fižol, rdeča pesa
Cvetača " - zelena
Čebula " - bučke, solata, radič, rdeča pesa,kumare, korenček, jagode
slab sosed; grah, fižol, kapusnice
Endivija " - por, fižol, kapusnice
Korenje " - čebula, česen, por, paradižnik, redkvice, solata
Kumare " - por, čebula, solata, fižol
slab sosed; krompir, paradižnik, redkvice
Paradižnik - por, česen, korenček, solata, špinača, zelena, radič
slab sosed: krompir, kumare, grah
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951
20. mar 2014 0:12
www.okusnivrt.com%2Fnovice%2Fdobri">Dobri in slabi sosedje
www.kalia.si%2Fsl%2Fclanki%2Fclank">Pa še od KALIE tabela oz. dve
www.semenarna.si%2Ftl_files%2FAktu">Luštna tabela od Semenarne
www.ajda-vrzdenec.si%2Fl2.asp%3FL1">Pa še setveni koledar Marie Thun, če boš ekološko vrtnarila
Ognjič
20. mar 2014 6:13
Ste opazile, kako prikupen je danes znak Googla? Rožice zaliva.
Katrca11
20. mar 2014 7:05
Prvi pomladni dan - jeeeeeee!
lp
P.s. Imam vprašanje - zadnjič sem kupila seme peteršilja - cuknila sem vrečko iz stojala in nisem dobro pogledala. Doma sem videla, da je seme na traku. Ga je že katera uporabila? ker peteršilj precej dolgo kali, me zanima, če tole, ki je zapakirano v tisto gazo ali papir, kali še dlje?
cervus
20. mar 2014 7:57
elaphus, moja soseda je lani delala poizkuse s semeni na traku. Jaz sem peteršilj 2x sejala, da je kaj ven prišlo, njej je pa iz traka vse vsklilo: peteršilj, solata, korenje, rdeča pesa...
Jaz sem letos probala, peteršilj na traku sem v zemljo dala v ponedeljek, ti čez enih 25 dni sporočim, če je že kaj vzklilo Lep prvi pomladni dan, danes sejemo in sadimo cvetje in oljnice
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951
20. mar 2014 15:09
Ok, hvala, bom vteknila v zemljo, neki bo verjetno ratal....
lp
cervus
20. mar 2014 15:57
Drage moje, preden vse preberem bi rada kak konkreten nasvet glede semen in sicer me zanima dobra sorta nizkega fižola za zrna( nekaj sem zasledila, pa ne vem ali je zgolj za nizek fizek ali zrna za oluščit), za nizki rumeni okrogli stročji fižol, korenje( da je ko ga skuhaš bolj rumen kot rdeč, pa ne tisti za juho). A se dobi sivček za preklarja? Mami mi je svetovala, da nasadim tudi nekaj visokega, celo maslenca, pa me skrbijo prekle! A so res bambusove najboljše?
Pa če se kje še dobi čebulček prekmurski luk, ki je meni daleč najboljša čebula?
Zanima me tudi kaka dobra sorta kumaric za vlaganje( da ni preveč bradavičasta) in kako jih saditi in koliko bi jih morala posaditi, da dobim vsaj 5 kg pridelka ali več kumaric( običajno jih kupim 8 kg).
Pa da ne pozabim na mojega sina in jagode katero sorto mi priporočate? Na tržnici v Domžalah ima ene, ki rodijo celo leto, vem, pa da je sedaj v poplavi ponudb še več tega.
Hvala zaenkrat! Imam polno glavo nasvetov zaenkrat....
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
20. mar 2014 18:49
Trixi je napisal/a: |
Pa če se kje še dobi čebulček prekmurski luk, ki je meni daleč najboljša čebula?
|
Prvič slišim za prekmurski luk.
rimljanka
20. mar 2014 18:58
rimljanka je napisal/a: | ||
Prvič slišim za prekmurski luk. Ah, sem zamešala , to je ptujski luk seveda...ne vem zakaj sem pomislila na prekmurje...
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem
Ploščati špageti z morskimi sadeži