14. nov 2013 6:56
Hvala, rimljanka! Upam, da me sneg ne prehiti.
Pozdrav vsem!
ursula-ce
14. nov 2013 6:56
Hvala, rimljanka! Upam, da me sneg ne prehiti.
Pozdrav vsem!
ursula-ce
14. nov 2013 11:08
Ursula-ce, čez lahko daš tudi vrtnarsko kopreno (pa sedaj, ko tako piha jo obsuj pri straneh, da jo dol ne potegne).
Pozdravljene! Tudi jaz imam eno vprašanje; če ima katera vrtnice v posodah, da jih lahko prenaša? Bi se te vrtnice v posodah lahko tudi obsulo z zemljo, gnojem in prekrilo z vejami smrečja? Namreč vrtnice v posodi sem odmaknila pod streho, drugje pa nimam prostora jih imet.
Lep konec tedna želim vsem skupaj, slivovi cmoki
slivovi cmoki
14. nov 2013 11:58
Pustim kar nezaščitene in so doslej vedno preživele, edini pogoj je, da jim pozimi večkrat nasuješ sneg (ali jih, ko ne zmrzuje, zaliješ), sicer se lahko izsušijo.
rimljanka
1. dec 2013 7:37
Mislim, da si več škode naredila, ker si jih dala pod streho. Naj bodo na prostem, izpostavljene pošiljkam iz neba.
Se beremo!
Veronika
2. dec 2013 11:37
V lončku imam krizanteme, ki so odcvetele. Lonček je zunaj in ga imam namen imeti zunaj.
Odcvetele cvetove se poreže. Ali samo cvetove, ali bolj temeljito do tal? Kakšna posebnost za prezimovanje?
rdkapica
2. dec 2013 12:25
Kake 10 cm nad tlemi poreži, postavi odrezane dele na lonček, imej lonček nekje, kjer se ne bo izsušil, a pazi, da ne bo voda zastajala v podstavku. To je vse.
rimljanka
3. dec 2013 13:44
Za SLIVOVI CMOKI in replika na VEROVNIKOVA.
Mislim, da je boljše, če imaš možnost, da postaviš lonce z vrtnicami pod streho. Kajti, če dežuje (ali zelo moker sneg) in zatem pride zmrzal, rastlina v loncu ne more do vode, ker je ta v trdem stanju. Če bi temperature pod ničlo trajale zelo dolgo, bi lahko bilo to usodno. Po drugi strani pa glede na moje izkušnje, lahko vrtnice v loncih pod streho zaliješ preko zime le 2x (zjutraj ko je napovedan lep dan) in bodo preživele.
Najhujše za korenine pri rastlinah v loncih pod milim nebom in z vlažno zemljo je vsakodnevno odtajevanje in zamrzovanje zemlje in s tem korenin.
začetnik
3. dec 2013 14:33
Ima kdo izkušnjo, kako prezimiti grmiček čajevca (Camelia)?
robida
16. dec 2013 22:13
Začetnik, upam, da mojim vrtnicam v loncih, pod streho ne bo hudega. Zaščitila sem jih z večjimi škatlami in kopreno čez navezala, da mi kosmatinca mačkona ne bi slučajno kopala ali si našla nov kotiček za počivanje
Lp!
slivovi cmoki
Sporočilo je spremenil(a) slivovi cmoki dne 16.dec 2013 22:20
29. dec 2013 23:41
Komaj čakam, da bom dala semena za zelenjavo in kalit ... saj vem, da bom morala še počakat ... ampak te zmatrajo.
slivovi cmokiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Korenčkova juha
Piščančja juha s tortelini