5. jul 2015 21:43
Babka, to si pa tako lepo napisala.
Tudi jaz imam vrt - najprej smo ga imeli doma, nato pa že dolga leta tudi na svojem. Pa majhno njivico (pravzaprav dve majhni njivici) tudi, za vse tisto, kar bi na vrtu jemalo veliko preveč prostora - krompir, čebula, česen, pa še ena runda paradižnikov, stročji fižol, rdeča pesa, pa še ena runda korenčka in peteršilja (za vsak primer) jeseni zelje, ohrovt, endivja. motovilec, pa zimski radič, por (lani sem posadila čez 200 domačih sadik, letos še čakam na kašen dež, potem pa veselo na delo) . Tudi meni še zdaleč tako lepo ne raste kot Darjuški in Trixi - malo je pomanjkanje gospodarjeve sence na vrtu in njivi, zaradi pomanjkanja časa, nekaj pa naredi tudi podnebje. Pri nas namreč ni jutranje rose, preveč močno piha, zalivanje pa tudi nima tistega učinka kot prava rosa... Se pa trudimo in sem vesela vsakega pridelka in ponosna, da pravzaprav zelo malo zelenjave kupim. Veliko je zamrznem ali predelam kako drugače. Pa rada tudi komu kaj dam, če imam preveč in sem tudi na to prav ponosna.
l.p.
tedyka