17. mar 2015 18:32
golubić je napisal/a: |
Zanima me ali se domače sadike dognojujejo -posejala sem paprike in paradižnike v plantella bio start,presadila v univerzalno .Če jih dognojujete s katerim gnojilom ?Hvalagolubić |
17. mar 2015 18:32
golubić je napisal/a: |
Zanima me ali se domače sadike dognojujejo -posejala sem paprike in paradižnike v plantella bio start,presadila v univerzalno .Če jih dognojujete s katerim gnojilom ?Hvalagolubić |
18. mar 2015 21:24
Bambusove palice za oporo na primer fižolu kakšne imate izkušnje in koliko sezon zdržijo. Prosila bi za vaše mnenjenje.
martina
19. mar 2015 6:53
rimljanka hvala za odgovor
sem prebrala da je dobro jih božati in to delam vsak dan ,tudi mož jih občasno -te bodo utrjene
mislim pa da jih preveč zalivam-bom zmanjšala
golubić
19. mar 2015 6:55
megi je napisal/a: |
Bambusove palice za oporo na primer fižolu kakšne imate izkušnje in koliko sezon zdržijo. Prosila bi za vaše mnenjenje. |
Palice so zelo gladke. Če jih postaviš po 3 v piramido, je bolje, ali, če jih oviješ s kakšno vrvico. Če je zemlja zelo vlažna, začnejo že 2. ali 3. leto trohneti tam, kjer so v tleh.
rimljanka
19. mar 2015 12:31
Rimljanka hvala za odgovor. Na gladkost palic nisem pomislila.
martina
26. mar 2015 9:40
Kako se boste letos lotili polžev? Po nočnem deževju stopim ven in me je skoraj kap. Terasa, tlakovci... vse polno mladih polžev, kakšen cm dolgi, še čisto tanki. Nekaj jih je lezlo celo po fasadi. Pobrala sem jih- preko 100!
Pogledam travo- groza! Na vsaka 2 cm en polž. O vrtu ne bi zgubljala besed- na vsaki (lanski) redkvici, ki sem jo izpulila, se je držal vsaj eden. Golazen je preživela zimo
Tokrat resno razmišljam o indijskih tekačicah, ampak ne vem, kam bi jih dala čez noč...
Me je minila vsa volja do vrtičkanja. Nekaj polžev se je prebilo celo v dvignjeno gredo, precej sem jih pobrala s stene grede.
čoko
26. mar 2015 16:01
Pozdravljene vrtičkarice, vrtičkarji. Tudi sama imam vrt, in sicer kaka štiri leta, odkar smo v svoji hiši. Težava pa je v tem, da se v teh štirih letih težka, glinena zemlja ni še prav nič izboljšala. Vrtnine sicer uspevajo kar dobro, težava pa je v tem, da imam tudi sedaj, ko imam gredice že pripravljene, po vrhu ogromne grude, ki se jih sploh ne da razbiti. Ali se da težavo rešiti na hiter način ali zemlja pač potrebuje le še več časa?
lp, Janja
Palačinkarica
27. mar 2015 7:16
čoko je napisal/a: |
Kako se boste letos lotili polžev? Po nočnem deževju stopim ven in me je skoraj kap. Terasa, tlakovci... vse polno mladih polžev, kakšen cm dolgi, še čisto tanki. Nekaj jih je lezlo celo po fasadi. Pobrala sem jih- preko 100! Pogledam travo- groza! Na vsaka 2 cm en polž. O vrtu ne bi zgubljala besed- na vsaki (lanski) redkvici, ki sem jo izpulila, se je držal vsaj eden. Golazen je preživela zimo Tokrat resno razmišljam o indijskih tekačicah, ampak ne vem, kam bi jih dala čez noč... Me je minila vsa volja do vrtičkanja. Nekaj polžev se je prebilo celo v dvignjeno gredo, precej sem jih pobrala s stene grede.
|
Jeseni sem po trati nasula apno ker je zemlja precej kisla. Na grede ki so prazne smo raztrosli lesni pepel iz kamina.
Odkar sadim na vrtu česen in čebulo opažam da imam precej manj polžev.
anibas1
4. apr 2015 16:26
Kaj pa bakrena žica okoli vrta? Baje jih odganja. Jaz sem že tudi našla male črne polže brez hišic okoli nasekanih drv in na travi. Zima je bila premila, pa so lahko preživeli. Zaenkrat še niso odkrili solate na vrtu in upam, da tako tudi ostane
yulchi
12. apr 2015 15:02
Ena je v posebni temi, ki je zdaj zaklenjena, spraševala o dobrih sosedih za jajčevce in feferone. Tukaj je kar izčrpno napisano, se mi zdi: http://rastline.mojforum.si/rastline-about7545.html
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Evitine Jakobove pokrovače
Kitajski kruh